Toyota besplatno daje 24.000 patenata o elektrifikaciji vozila

Toyota besplatno daje 24.000 patenata o elektrifikaciji vozila

Odobravanjem besplatnih licencija i pružanjem tehničke podrške za svoje sustave elektrifikacije vozila, Toyota želi dodatno promicati širenje elektrificiranih vozila

Do 2021. godine Seat će ponuditi šest električnih i plug-in hibridnih modela
Povijesni trenutak: u Draganiću je otvorena prva brza punionica za električna vozila
Od jutra se čekaju poticaji za električna vozila

Patenti koje će Toyota prepustiti odnose se na napredne tehnologije ugrađene u elektrificirana vozila, a posebno u hibridnim električnim vozilima (HEV) koji su pomogli u ostvarivanju značajnih performansi, smanjenju dimenzija i smanjenju troškova. Konkretno, obuhvaćeni patenti su za dijelove i sustave, kao što su elektromotori, upravljačke jedinice snage (PCU) i upravljački sklopovi.

Toyota želi promovirati globalnu elektrifikaciju vozila te će sa svojih 24.000 patenata stečenih kroz više od 20 godina pomoći drugim proizvođačima gotovih vozila u dosezanju ciljeva performansi. Odobravanjem gotovo 24.000 besplatnih licencija druge tvrtke će štedjeti na vremenu, novcu i resursima prilikom razvoja održive mobilnosti s ciljem smanjenja rasta emisija.

Toyota Motor Corporation je objavila još jednu mjeru u vezi sa svojim patentima i tehničkim znanjem radi daljnjeg promicanja sve šire upotrebe elektrificiranih vozila. Osigurat će besplatnu tehničku podršku drugim proizvođačima koji razvijaju i prodaju elektrificirana vozila kada koriste Toyotine elektromotore, baterije, sustave upravljanja snagom, upravljačka računala i druge tehnologije sustava elektrifikacije vozila kao dio svojih pogonskih sustava.

Razdoblje ustupanja 23.740 patenata počinje odmah, a trajat će do kraja 2030. godine. Ugovore za ustupanje će biti moguće dobiti tako da zainteresirane strane kontaktiraju Toyotu i usuglase posebne uvjete i odredbe licencija.

Inače, Toyota već nudi 5.680 patenata koji se odnose na njena električna vozila s gorivim ćelijama (FCEV) od siječnja 2015, a sada Toyota dodaje otprilike 2.590 patenata koji se odnose na elektromotore, 2.020 patenata u vezi s PCS, 7.550 patenata u vezi s upravljanjem sustavima, 1.320 patenata u vezi s prijenosom snage toplinskog motora, 2.200 patenata za punjač i 2.380 patenata za gorive ćelije (čime je ukupni broj patenata u vezi s gorivim ćelijama 8.060).

KOMENTARI