Toyota besplatno daje 24.000 patenata o elektrifikaciji vozila

Toyota besplatno daje 24.000 patenata o elektrifikaciji vozila

Odobravanjem besplatnih licencija i pružanjem tehničke podrške za svoje sustave elektrifikacije vozila, Toyota želi dodatno promicati širenje elektrificiranih vozila

Od jutra se čekaju poticaji za električna vozila
Do 2021. godine Seat će ponuditi šest električnih i plug-in hibridnih modela
Povijesni trenutak: u Draganiću je otvorena prva brza punionica za električna vozila

Patenti koje će Toyota prepustiti odnose se na napredne tehnologije ugrađene u elektrificirana vozila, a posebno u hibridnim električnim vozilima (HEV) koji su pomogli u ostvarivanju značajnih performansi, smanjenju dimenzija i smanjenju troškova. Konkretno, obuhvaćeni patenti su za dijelove i sustave, kao što su elektromotori, upravljačke jedinice snage (PCU) i upravljački sklopovi.

Toyota želi promovirati globalnu elektrifikaciju vozila te će sa svojih 24.000 patenata stečenih kroz više od 20 godina pomoći drugim proizvođačima gotovih vozila u dosezanju ciljeva performansi. Odobravanjem gotovo 24.000 besplatnih licencija druge tvrtke će štedjeti na vremenu, novcu i resursima prilikom razvoja održive mobilnosti s ciljem smanjenja rasta emisija.

Toyota Motor Corporation je objavila još jednu mjeru u vezi sa svojim patentima i tehničkim znanjem radi daljnjeg promicanja sve šire upotrebe elektrificiranih vozila. Osigurat će besplatnu tehničku podršku drugim proizvođačima koji razvijaju i prodaju elektrificirana vozila kada koriste Toyotine elektromotore, baterije, sustave upravljanja snagom, upravljačka računala i druge tehnologije sustava elektrifikacije vozila kao dio svojih pogonskih sustava.

Razdoblje ustupanja 23.740 patenata počinje odmah, a trajat će do kraja 2030. godine. Ugovore za ustupanje će biti moguće dobiti tako da zainteresirane strane kontaktiraju Toyotu i usuglase posebne uvjete i odredbe licencija.

Inače, Toyota već nudi 5.680 patenata koji se odnose na njena električna vozila s gorivim ćelijama (FCEV) od siječnja 2015, a sada Toyota dodaje otprilike 2.590 patenata koji se odnose na elektromotore, 2.020 patenata u vezi s PCS, 7.550 patenata u vezi s upravljanjem sustavima, 1.320 patenata u vezi s prijenosom snage toplinskog motora, 2.200 patenata za punjač i 2.380 patenata za gorive ćelije (čime je ukupni broj patenata u vezi s gorivim ćelijama 8.060).

KOMENTARI