Svjetska premijera: Volkswagenova mobilna stanica za punjenje

Svjetska premijera: Volkswagenova mobilna stanica za punjenje

Fleksibilna mobilna stanica za punjenje električnih automobila namijenjena je privremenim potrebama, a sastoji se od MEB baterije

Je li ovo prijelomni trenutak za električna vozila, odnosno punjenje njihovih baterija?
Prva godišnjica tvornice Refactory i otvaranje jedinice RV u Flinsu
UX 300e bit će prvi serijski potpuno električni Lexus, a stiže do kraja ove godine

Uz brzo punjenje preko Volkswagenove mobilne stanice za punjenje, baterija električnog automobila će se u prosjeku napuniti samo za 17 minuta. Novost je to s kojom Volkswagen započinje novu 2019. godinu te tako najavljuje sve veći zaokret u smjeru elektrifikacije. Razlog je jasan: potrebno je smanjiti ukupne emisije onečišćenja okoliša koje kao proizvođač emitira, a upravo su električne izvedbe najbolji način za to, uz daljnje zadržavanje proizvodnje dizelskih i benzinskih motora.

Mobilna stanica za punjenje je fleksibilna i može se postaviti i koristiti neovisno o opskrbi električnom energijom gdje god je to potrebno. Može to biti javno gradsko parkiralište, prostorija tvrtke ili privremeno mjesto za punjenje električnih automobila na velikim događanjima.

Volkswagenova mobilna stanica radi po principu koji danas koristimo za pametne telefone, a to je korištenje power banka za nadopunjavanje baterije mobitela u pokretu ili na bilo kojem mjestu kad nam nedostaje utičnica za punjenje strujom.

Kapacitet punjenja Volkswagenove baterije je do 15 električnih vozila, uz kapacitet punjenja do 360 kWh. Kad se kapacitet stanice smanji ispod 20 posto, ispražnjena baterija se jednostavno zamijeni s novom. Početak proizvodnje mobilne stanice za punjenje Volkswagen planira u 2020. godini.

KOMENTARI