Honda predstavila Civic s dizelskim motorom

Honda predstavila Civic s dizelskim motorom

E-Mehari razvijen u specijalnoj seriji
Ekstremno brzi i zanimljivi automobili predstavljeni u Ženevi
Koncept Renault Symbioz u Frankfurtu

Deseta generacija Honde Civic u prodaji je već neko vrijeme, a dostupna su samo dva benzinska motora – 1.0 s tri cilindra pojačan turbinom i ukupne snage 129 KS te 1,5-litreni također turbo benzinac sa 182 KS, s četiri cilindra.

Iako Honda u svojoj ponudi već duži niz godina ima turbodizelski četverocilindrični motor snage 120 KS, a koji se ugrađivao u prethodne generacije Civica, u CR-V i HR-V, na njega smo morali pričekati do Frankfurtskog auto salona. Dakle, novi Civic dostupan je s 1.6 dizelskim motorom snage 120 KS, što će razveseliti mnoge poklonike Honde jer se taj motor već više godina ugrađuje u Hondine modele.

Pokazao se štedljivim, dinamičnim i vrlo potentnim pa ne sumnjamo niti u mogućnosti novog Civica s dizelskom izvedbom i 300 Nm. Ubrzanje s mjesta do 100 km/h trajat će 10,5 sekundi.

Novi Civic s 1.6 i-DTEC dizelskim motorom u prodaju kreće u proljeće 2018. godine, proizvodit će se u britanskom Swindonu, a dolazit će u verzijama s četvora i s pet vrata.

Uz dizelski Civic, Honda je u Frankfurtu na auto salonu predstavila hibridni CR-V, UrbanEV, redizajnirani Jazz te NSX GT3.

Honda CR-V Hybrid

Honda UrbanEV

Honda NSX GT3

KOMENTARI