Novi Land Rover Defender kreće iz zabačene Doline dvoraca u Kazakhstanu

Novi Land Rover Defender kreće iz zabačene Doline dvoraca u Kazakhstanu

Krajnje odredište novog Land Rovera Defender je Frankfurtski auto salon

Svjetska premijera u Frankfurtu: Volkswagen T-Roc Cabriolet skida se za samo 9 sekundi
V-klasa redizajn u Frankfurtu
Svjetska premijera u Frankfurtu: novi Volkswagen model

Land Rover će na IAA 2019 auto salonu u Frankfurtu 10. rujna predstaviti novi Defender, kojeg već neko vrijeme testiraju po svijetu. Prototip novog Land Rovera Defendera napravio je 1,2 milijuna kilometara.

Vozili su se po pustinji pri temperaturi od 50 stupnjeva Celzijusa, na Arktiku pri minus 40 stupnjeva. Defender je stigao i na 3048 metara (10.000 stopa) nadmorske visine, na Stjenjak (Rocky Mountains) u Coloradu.

Novi Defender na svoju prvu ekspediciju kreće iz zabačene Doline dvoraca u Kazakhstanu prema Frankfurtu u Njemačkoj, a knjige narudžbi za ovaj nezaustavljivi 4×4 bit će otvorene nakon predstavljanja na IAA salonu.

Put do otkrivanja najsposobnijeg i najizdržljivijeg 4×4 Land Rovera započeo je na jednoj od najnedostupnijih lokacija, među liticama visokim 300 m u Dolini dvoraca u zabačenom kanjonu Charyn, u Kazahstanu. Tijekom sedam desetljeća uvođenja inovacija, vozila Land Rover stekla su jedinstveno mjesto u srcima istraživača, humanitarnih udruga i pustolovnih obitelji u čitavom svijetu.

Budući da se dokazao u najtežim uvjetima na zemlji, novi Defender čuva to naslijeđe još od travnja 1948. kad je u Amsterdamu na auto salonu po prvi put predstavljen. Vođen strašću i poštovanjem originalnog modela, novi Defender nudi novi spektar sposobnosti i unaprijeđene tehnologije za sve terene kako bi se redefinirala avantura u 21. stoljeću, ostajući vjeran pionirskom duhu koji je zaštitni znak Land Rovera već 71 godinu.

KOMENTARI