Svjetska premijera novog Volkswagen Golfa 8

Svjetska premijera novog Volkswagen Golfa 8

Volkswagen će službeno novu, osmu generaciju Golfa predstaviti u četvrtak 24. listopada 2019.

Nova GARAŽA je na svim kioscima: koliko koštaju novi Golf, Octavia, Vitara, Astra u Hrvatskoj, a koliko u susjednim zemljama?
Automobili koje je vozio prvi čovjek Facebooka Mark Zuckerberg
Novi Passat predstavlja se u Ženevi

Iako se svjetska premijera novog Volkswagen Golf 8 modela očekivala na Frankfurtskom auto salonu, to se ipak nije dogodilo nego je predstavljen potpuno električni ID.3.

Dugoočekivani Golf VIII zasjat će u novom dizajnu, s novim interijerom i novim pogonima. Za sada je teško reći hoće li se dogoditi samo evolucija ili ćemo vidjeti revoluciju.

Primjetno je kako se i domaći prodavači ubrzano rješavaju aktualnog Golfa 7 (odnosno Golfa 7,5), a pokazuju to i prodajni rezultati u posljednja dva mjeseca jer je kralj kompaktne klase na prvom mjestu po prodaji.

Sigurno je da će novi Golf 8 imati i nešto veću cijenu od prethodnika, ali to će i opravdati novim sigurnosnim tehnologijama i pomoći vozaču u vožnji. Bit će zanimljivo otkriti što će biti s dimenzijama, hoće li rasti samo u interijeru ili i po vanjskim gabaritima. Jer, posljednjih je nekoliko godina trend da se automobilima u B i C-segmentu smanjuju dimenzije po dužini i visini, dodaje se po širini, ali se istovremeno povećava prostor za putnike u kabini i prtljažni prostor.

Svih sedam generacija Volkswagen Golfa na jednom mjestu

Do sada je, od početka proizvodnje iz ožujka 1974. godine u svijetu prodano više od 34 milijuna primjeraka VW Golfa. Prodaja je počela u svibnju 1974. godine čime je označeno i novo doba automobila s prednjim pogonom i naprijed postavljenim motorom; do tada su dominirali modeli poput Volkswagen Bube (Beetle) s motorom straga i stražnjim pogonom.

Volkswagen Golf I (1974. – 1983.)

Volkswagen Golf II (1983. – 1991.)

Volkswagen Golf III (1991. – 1997.)

Volkswagen Golf IV (1997. – 2003.)

Volkswagen Golf V (2003. – 2008.)

Volkswagen Golf VI (2008. – 2012.)

Volkswagen Golf VII (od 2012.)

KOMENTARI