Novi Volkswagen Golf Variant i Golf Alltrack s pogonom na sve kotače

Novi Volkswagen Golf Variant i Golf Alltrack s pogonom na sve kotače

Volkswagen će i osmu generaciju Golfa nuditi u praktičnijoj karavan izvedbi Variant koja je duža 66 mm i nudi više prostora za putnike straga, ali i veći prtljažni prostor, dok je sam dizajn očekivan.

Novi Volkswagen Golf imat će pomoćni električni motor
Novi Volkswagenov rekord
Svjetska premijera novog Volkswagen Golfa 8

Volkswagen je pripremio karavansku izvedbu osme generacije Golfa, koja vizualno izgleda baš onako kako ste očekivali i tu nema nikakvih nepoznanica. Sprijeda je izgled identičan izvedbi s 5 vrata, dok je stražnji dio produžen kako bi prtljažni prostor bio što veći.

Tako nova generacija u dužinu broji 4.633 mm, što je 66 mm više nego prethodnik, a narastao je i međuosovinski razmak za 50 mm i sada je dug 2.680 mm. To je rezultiralo s više prostora za putnike na stražnjim sjedalima koji sada imaju 48 mm više prostora za koljena.

Osim toga, za 6 litara je narastao i prtljažnik koji sada ima obujam od 611 litara u osnovnoj konfiguraciji, a ako se preklope stražnja sjedala, čime se dobiva ravna podnica, obujam se povećava na 1.642 litre, odnosno 22 litre više od prethodnika. Spomenimo i kako je u opciji dostupna i ”virtualna papučica”, odnosno mogućnost otvaranja poklopca prtljažnika pokretom noge ispod branika.

Ponuda motora je kao i kod izvedbe s 5 vrata, što znači turbo benzinci obujma 1.0 i 1.5 litara, blagi hibrid i dvolitreni turbo dizel motori. Uz napomenu kako Golf Alltrack dolazi isključivo u kombinaciji s 200 KS snažnim turbo dizelašem i pogonom na sve kotače (4MOTION).

On donosi i povećanu udaljenost od tla, zaštitnom crnom plastikom oko čitavog vozila te posebno uređenom unutrašnjošću. Može se i pohvaliti što može vući prikolicu do 2.000 kg, a u opciji se nudi Travel Assist i IQ.Light – Matrix LED glavna svjetla.

Karavanski Golf se nudi od treće generacije, a prvi modeli su predstavljeni 1993. godine i od tada je prodano preko tri milijuna karavan izvedbi Golfa. Nova generacija će na naše tržište početkom sljedeće godine, a tada će biti poznate i cijene, a očekujemo kako će u prosjeku biti skuplji oko 8.000 kuna u odnosu na izvedbu s 5 vrata, što znači kako bi cijena mogla započinjati od oko 170.000 kuna.

KOMENTARI