SUV sa 7 sjedala i dizel motorom za manje od 12.000 eura?

SUV sa 7 sjedala i dizel motorom za manje od 12.000 eura?

Indijska Mahindra u ponudi ima SUV Bolero koji donosi sedam sjedala i dizel motor s tek 75 KS po cijeni od, danas više neočekivanih, 12.000 eura.

Započela prodaja osvježenih Peugeot SUV-ova: novi 3008 i novi 5008
BMW X7 dužine 5151 mm uz standarde 20-inčne kotače
Toyota je predstavila još veći Highlander: Grand Highlander

Za 12.200 eura na našem je tržištu dostupan potpuno novi Hyundai i10, i riječ je o najpovoljnijem automobilu na našem tržištu. A što ako vam kažemo da se za iste novce može kupiti i SUV sa 7 sjedala? Rekli bi da je nemoguće, no istina je drugačija. Mahindra Bolero je upravo takav SUV čija je cijena 12.000 eura!

Doduše, može se kupiti u Indiji, ali je lijepo za vidjeti da se još uvijek mogu pronaći i jeftiniji automobili. Osim toga, Bolero dolazi s dizel motorom. Obujam mu je 1,5 litara a najveća snaga je 55 kW/75 KS, dok je okretni moment 210 Nm. Motor je uparen s 5-stupanjskim ručnim mjenjačem, a pogon se prenosi na stražnje kotače. Pogon na sve kotače nije ni u opciji, kao ni automatski mjenjač.

Iako se snaga čini mala, treba imati na umu kako je Bolero dug tek 3,99 metara! Da, na fotografijama se čini kako je riječ o puno većem modelu, ali stvarnost je drugačija. Uz to, nudi čak 2,68 metara dug međuosovinski razmak i prostor za sedam putnika! No treba imati na umu kako su dva putnika u trećem redu postavljena bočno i gledaju jedan prema drugome. Kao nekada na Toyoti Land Cruiser. Uz to, njima nisu namijenjeni ni nasloni za glavu, a nemaju ni sigurnosne pojaseve.

Bolerov vanjski retro izgled se nastavlja i u unutrašnjosti, no u ponudi je i klima uređaj, električni prozori sprijeda i straga, a dostupni su čak i zračni jastuci i ABS. Većina toga nije dostupno u početnom paketu opreme koji košta navedenih 12.000 eura, ali ni doplata za sve nabrojano nije pretjerana, pa je cijena ovako opremljene izvedbe tek 12.536 eura.

KOMENTARI