Kia EV9 je električni SUV koji dolazi sa 6 ili 7 sjedala

Kia EV9 je električni SUV koji dolazi sa 6 ili 7 sjedala

Kia je objavila prve fotografije i informacije o svojem najnovijem velikom SUV-u s električnim pogonom koji će dolaziti u konfiguraciji sa 6 ili sa 7 sjedala.

TEST: Toyota Highlander 2.5 VVT-i HSD AWD Premium Hybrid – Gorštak koji troši kao mali gradski auto
Što sve znamo o prvoj hibridnoj Daciji?
Ovo je četvrta generacija za veliki SUV Mitsubishi Outlander

Novopridošlica u Kia ponudu je veliki SUV EV9, a riječ je o modelu koji dolazi isključivo u električnoj izvedbi, donosi jedinstven dizajn, a nudit će se u konfiguraciji sa 6 ili sa 7 sjedala. On donosi novi dizajnerski izričaj „Opposites United“, koji mu donosi i jedinstveni izgled. Naravno, nekima će se dizajn sviđati, a nekima neće, no mora se priznati kako je on zanimljiv, a teško da ćete ovaj model zamijeniti za neki drugi.

EV9 je temeljen na Kijinoj električnoj globalnoj platformi (E-GMP), koja donosi dugi međuosovinski razmak i potpuno ravan pod, što je omogućilo mnogo prostora u kabini za sve putnike. Prva dva reda sjedala se mogu nagnuti, kako bi mogli odmarati dok se vozilo puni, a drugi red sjedala se može okrenuti za 180 stupnjeva, što olakšava komunikaciju s trećim redom sjedala. Kia napominje i kako putnici u trećem redu sjedala imaju vlastite držače čaša, kao i priključke za punjenje uređaja.

Sprijeda možemo naći dva 12,3-inčna dodirna zaslona koja su integrirana s jednim segmentnim zaslonom od 5 inča koji je smješten između njih, a putem kojih se podešavaju sve glavne značajke, kako bi potreba za tipkama bila maksimalno smanjena. Nekima je to prednost, no nama je to nedostatak.

To su za sada sve informacije o novom modelu, no već do kraja mjeseca će biti objavljene informacije o motorima i baterijama, kao i ostale tehničke specifikacije ovog modela.

KOMENTARI