Monovolumensku Daciju Lodgy zamijeniti će hibridni SUV sa 7 sjedala

Monovolumensku Daciju Lodgy zamijeniti će hibridni SUV sa 7 sjedala

Dacia Lodgy je na tržištu još od 2012. godine, a od tada su se navike kupaca u potpunosti promijenile, pa će nova generacija ovog modela biti u sveprisutnoj SUV formi, a i dalje će nuditi 7 sjedala.

Ovo je novi Ford Everest, SUV sa 7 sjedala
Test: Toyota Proace City Verso – Prostor bez granica
Isprobali smo novu Daciju Jogger, sedmerosjed koji je sada dostupan i domaćim kupcima

Mnogo smo puta već pisali kako nekad najpopularnija klasa automobila, monovolumeni, više nemaju uspjeh na tržištu, a to pravilo potvrđuju i nove informacije koje nam stižu iz Dacije. Marc Suss, direktor Dacia proizvoda, potvrdio je kako je došao kraj za Lodgy kakvog poznajemo. Novi model bi trebao biti predstavljen tijekom sljedeće godine, a zanimljiva je i činjenica kako bi baš taj model trebao biti i prvi hibridni model Dacije.

Novi će se model bazirati na produženoj platformi novog Sandera, a u ponudi će biti i hibridni sklop poznat iz novog Clija. Riječ je o sustavu koji kombinira 1,6-litreni motor i elektromotor, a razvija maksimalnu snagu od 140 KS. Doduše, u Daciji bi trebao biti malo pojednostavljen, kako bi izrada bila povoljnija, a na kraju, kako bi i cijena bila povoljnija. Za sada nema nikakvih informacija koji će se benzinski motori ponuditi u ovom modelu, no zna se kako dizelskih motora neće biti u ponudi.

Renault Clio E-Tech hibridni sklop

Renault Clio E-Tech hibridni sklop

Novi model još nepoznatog imena će imati sve napredne sustave pomoći vozaču koji su prikazani i na novom Sanderu, što znači sustav za automatsko kočenje, sustav za nadzor mrtvog kuta, elektronska parkirna kočnica, pomoć pri kretanju uzbrdo kao i LED svjetla sprijeda i straga.

Također, bit će zanimljivo vidjeti hoće li biti ponuđena i izvedba s pogonom na sve kotače, ili će to ostati specijalnost Dustera, jer bi novi model trebao biti cjenovno pozicioniran otprilike kao i model Duster.

KOMENTARI