Subaru Legacy 2020 s 2.4 turbo boxer motorom

Subaru Legacy 2020 s 2.4 turbo boxer motorom

Povodom 30 godina predstavljanja Subaruova limuzina Legacy značajno je unaprijeđena

Subaru Viziv Adrenaline Concept na Ženevskom auto salonu
Levorg i Viziv Adrenaline predstavljeni u Ženevi
TEST Subaru Forester 2.0i 150 CVT Unlimited SAAS

Novi 2.4 boxer motor s turbo punjačem i izravnim ubrizgavanjem goriva pokretat će novi Subaru Legacy uz koji će omogućiti dinamičnu vožnju, a model je nastao na Subaru Global Platformi.

Sedma generacija Subarua Legacy će uz novi četverocilindrični 2.4 turbo boxer motor snage 260 KS biti dostupna i s 2.5 boxer motorom s klasičnim usisavanjem zraka i s četiri cilindra snage 182 KS, ali uz poboljšanu učinkovitost zahvaljujući također izravnom ubruzgavanju. Oba motora, uz Lineartronic CVT mjenjač i kruća karoserija te stalni simetrični pogon na sve kotače značajno će poboljšati dinamičku učinkovitost, uz poznati Subaru EyeSight sustav pomoći na vožnji koji će se standardno isporučivati zajedno s naprednim prilagodljivim tempomatom, uključujući i funkciju održavanja vozila unutar vozne trake.

 

Vanjski izgled Subaru Legacyja uključuje siluetu koja izgleda kao da je vozilo u pokretu, čak i kad je zaustavljeno, uz masivniji izgled i 17-inčne kotače. U interijeru se nalazi 11,6-inčni ekran, dakle pravi veliki tablet na kojem se koriste razne inovativne funkcije poput spajanja putem Apple CarPlaya, postavljanja Wi-Fi hot spota u vozilu na koji se putnici mogu spojiti sa svojim uređajima.

Sustav za praćenje vozača može upozoriti vozača ako pokazuje znakove pospanosti ili distrakcije tijekom vožnje, a automatski će se postaviti položaj sjedenja, kutovi vanjskih retrovizora i klima uređaja prepoznavanjem lica vozača, ukoliko više osoba vozi isti automobil.

Dužina Subarua Legacy je 4840 mm, međuosovinski razmak iznosi 2750 mm, udaljenost podnice od tla je 150 mm.

KOMENTARI