Tokyo 2019: Toyota BEV

Tokyo 2019: Toyota BEV

Toyota će na skorašnjem auto salonu u Tokiju (od 24. listopada do 4. studenog) predstaviti novo baterijsko električno vozilo BEV

Seat Arona sa Shazam aplikacijom
Ljepotice s Tokyo Motor Show 2017
Koncept Renault Symbioz u Frankfurtu

Prodaja novog električnog modela Toyota planira za kraj 2020. godine. S novim modelom Toyota predstavlja i novi poslovni model koji je usmjeren na popularizaciju baterijskih električnih vozila – BEV. To uključuje preispitivanje svakog koraka u vijeku baterije, od proizvodnje, preko prodaje, preprodaje ili ponovnog korištenja do recikliranja, radi njezinog maksimalnog iskorištavanja.

Kratkoročno, Toyota će se usredotočiti na povećanu ponudu najma s ciljem prikupljanja rabljenih baterija radi provjere i eventualnog ponovnog korištenja u rabljenim vozilima, kao rezervnih dijelova ili čak korištenja nevezanog za automobile. Toyota isto tako razvija periferne usluge za baterijska električna vozila kao što su punionice i osiguranje.

Toyota istražuje primjenu svojih kompaktnih baterijskih električnih vozila za kratke udaljenosti izvan pojedinačne mobilnosti. Na primjer, ultrakompaktni BEV je posebno prikladan za zadovoljavanje potreba za mobilnošću u gradskim ili planinskim područjima koja žele stvoriti sigurnu i ekološki povoljnu opciju prijevoza bez ograničenja.

Do danas je Toyota uključila već otprilike 100 korporativnih i upravnih partnera u istraživanje novih prijevoznih modela koji bi uključivali baterijska električna vozila kao što je Ultra-compact BEV, a nastavlja pregovore i s drugima.

Ultrakompaktni BEV s dva sjedala već je spreman za proizvodnju. Posebno je oblikovan kako bi zadovoljio svakodnevne potrebe za mobilnošću kupaca koji obavljaju redovite i kratke vožnje, prije svega starije osobe, novi vozači ili poslovni ljudi u posjetu lokalnim strankama. Ima doseg od otprilike 100 km s jednim punjenjem, može dosegnuti najveću brzinu od 60 km/h, a odlikuje ga izuzetno mali
polumjer okretanja.

Posjetitelji Salona automobila u Tokiju s ulaznicama će moći iskušati Toyotina ultrakompaktna BEV rješenja mobilnosti na posebnoj priredbi OPEN ROAD. Toyota i-ROAD i tri različita Walking Area BEV će biti dostupna za testne vožnje uzduž staze duge 1,5 km koja povezuje Aomi i Ariake.

KOMENTARI