Stigao je plug-in hibrid Volkswagen Tiguan eHybrid s 245 KS

Stigao je plug-in hibrid Volkswagen Tiguan eHybrid s 245 KS

Još jedan plug-in hibrid je stigao na naše tržište, a riječ je o prilično traženom SUV modelu koji dolazi opremljen s 13 kWh baterijom i s kojom može prijeći do 50 km s jednim punjenjem.

Jeep je predstavio Grand Wagoneer Concept, a već sljedeće godine dolazi i njegova serijska izvedba
Nova Kia Sorento po prvi puta dostupna i u plug-in hibridnoj izvedbi
Audi Q3 i Q3 Sportback 45 TFSI e s plug-in hibridnim pogonom

Redizajnirani Volkswagen Tiguan je bio predstavljen i u novoj eHybrid izvedbi, a sada je ta izvedba stigla i na naše tržište. Tiguan koristi isti sustav kakav se može naći i u Golfu i u Octaviji, ali i u još nekim modelima koncerna.

Riječ je o kombinaciji 1,4-litrenog TSI turbo benzinca i elektromotora koji u kombinaciji daju maksimalnu snagu od 245 KS i pritom nude 400 Nm okretnog momenta, dok je mjenjač automatski 6-brzinski DSG s dvije spojke. Sve to je dovoljno za maksimalnu brzinu od 203 km/h, a za ubrzanje od 0 do 100 km/h mu treba 7,5 sekundi.

Ugrađena baterija ima kapacitet od 13 kWh i smještena je ispod stražnjih sjedala, a omogućuje doseg do 50 km s jednim punjenjem, što naravno ovisi i o temperaturi i načinu vožnje. Punjenje se vrši isključivo izmjeničnom strujom putem posebnog uređaja koji se priključuje na standardnu kućnu utičnicu s maksimalnom snagom od 2,3 kW, odnosno putem Wallboxa maksimalnom snagom do 3,6 kW.

Cijena za Volkswagen Tiguan eHybrid Elegance kreće od 307.988 kuna, dok cijena za izvedbu Volkswagen Tiguan eHybrid R-Line kreće od 311.410 kuna. Svi modeli dolaze s digitalnom instrument pločom, trozonskim klima uređajem, adaptivnim tempomatom, sustavom za pomoć pri parkiranju i nizom ostale opreme.

KOMENTARI