Audi započinje s opozivom dizelskih modela

Audi započinje s opozivom dizelskih modela

Već od srijede u Njemačkoj kreće opoziv Audijevih vozila s dizelskim motorima, što je prvi od ukupno osam opoziva koji će se provesti

Zatezanje bora za Audi Q5
Lipanj je bio odličan za Suzuki, Mitsubishi, Mini, Audi, Seat, Citroen
Što je ovo: Audi A8 L 60 TFSI e quattro?

Oko 151.000 Audijevih vozila s dizelskim TDI motorima zahvaćena je opozivom koji će se provoditi u Njemačkoj. Audi, nakon odobrenja Federal Office for Motor Traffic, započinje s prvih 31.200 vozila u koja su ugrađeni neodgovarajući softveri, a prvi modeli su Audi A6 i Audi A7 Sportback koji će posjetiti Audijeve servise u Njemačkoj. Radi se o 3.0 TDI dizelskom motoru snage 200 kW koji se ugrađivao u modele od 2015. do 2018. godine.

Audi A7 Sportback

Uklanjanje softverskog modula iz vozila vlasnike neće ništa koštati, a Audi najavljuje kako neće utjecati niti na potrošnju goriva niti na emisije CO2, snagu motora, maksimalni okretni moment, buku i trajnost motora kao niti na ispušni sustav.

Radi se o obaveznom opozivu koji se mora provesti, a naložen je Audiju od strane Saveznog ureda za promet motornih vozila. Audi će obavijestiti sve vlasnike vozila zahvaćenih opozivom kako bi se javili u servise ili prodajna mjesta na kojima su kupili svoja vozila.

KOMENTARI