Audi započinje s opozivom dizelskih modela

Audi započinje s opozivom dizelskih modela

Već od srijede u Njemačkoj kreće opoziv Audijevih vozila s dizelskim motorima, što je prvi od ukupno osam opoziva koji će se provesti

Redizajn za Audi A4 i Audi A4 Avant
Što kažete na Audi A6 Black Edition?
Karavan iz snova: Audi RS 6 Avant 2020

Oko 151.000 Audijevih vozila s dizelskim TDI motorima zahvaćena je opozivom koji će se provoditi u Njemačkoj. Audi, nakon odobrenja Federal Office for Motor Traffic, započinje s prvih 31.200 vozila u koja su ugrađeni neodgovarajući softveri, a prvi modeli su Audi A6 i Audi A7 Sportback koji će posjetiti Audijeve servise u Njemačkoj. Radi se o 3.0 TDI dizelskom motoru snage 200 kW koji se ugrađivao u modele od 2015. do 2018. godine.

Audi A7 Sportback

Uklanjanje softverskog modula iz vozila vlasnike neće ništa koštati, a Audi najavljuje kako neće utjecati niti na potrošnju goriva niti na emisije CO2, snagu motora, maksimalni okretni moment, buku i trajnost motora kao niti na ispušni sustav.

Radi se o obaveznom opozivu koji se mora provesti, a naložen je Audiju od strane Saveznog ureda za promet motornih vozila. Audi će obavijestiti sve vlasnike vozila zahvaćenih opozivom kako bi se javili u servise ili prodajna mjesta na kojima su kupili svoja vozila.

KOMENTARI