Seat je predstavio električni skuter MÓ eScooter 125 i MÓ eKickScooter 65

Seat je predstavio električni skuter MÓ eScooter 125 i MÓ eKickScooter 65

Seat MÓ eScooter dolazi s motorom snage 9 kW (12 KS) i baterijom od 5,6 kWh koja mu pruža doseg do 125 km i maksimalnu brzinu od 95 km/h.

Seat Tarraco u Hrvatsku stiže za pola godine
Seat Arona TGI prvi SUV na svijetu s pogonom na stlačeni prirodni plin
Cupra Ateca s 300 KS do 245 km/h

Seat je predstavio dva modela nešto drugačijih vozila, a riječ je električnom skuteru i romobilu. MÓ eScooter 125 je prvi električni skuter marke, dok model MÓ eKickScooter 65 nudi nove mogućnosti a koji je dodatan model uz već postojeći Seat MÓ eKickScooter 25 (prije poznat kao EXS KickScooter).

Seat MÓ eScooter 125 dolazi s električnim pogonom snage 9 kW, odnosno 12 KS i nudi 240 Nm okretnog momenta, što mu omogućuje najveću brzinu od 95 km/h, dok ubrzanje od 0 do 50 km/h traje 3,9 sekundi.

Uz to, nude se i tri načina rada – City, Sport i Eco, a nudi i stupanj za vožnju unatrag. Ugrađena je baterija kapaciteta 5,6 kW koja mu omogućuje doseg od 125 km s jednim punjenjem, a ako se pogleda prosjek prijeđenih kilometara privatnih korisnika, trebat će ga puniti jednom tjedno.

Baterija se može puniti  na stanici za punjenje, a može se izvaditi i jednostavno odnijeti doma i priključiti na kućnu utičnicu. Tu je i spremište ispod sjedala koje nudi pohranu za dvije kacige.

Putem aplikacije za smartfon moguće je lako locirati skuter, a tu su i dva USB priključka za punjenje mobitela.

Seat MÓ eKickScooter 65 je pak električni romobil koji dolazi s prednjim i stražnjim svjetlima, stop svjetlom i reflektorima kako bi se povećala vidljivost i bit će dostupan u Daring mat crvenoj boji.

Zahvaljujući 551 Wh bateriji doseg mu je 65 km, a tu su i pneumatski kotači bez cijevi i električna kočnica integrirana u stražnji kotač.

Najveća brzina će biti elektronički ograničena na 20 km/h, a sve kako bi se zadovoljili strogi propisi pojedinih država. Sa snagom od 350 W MÓ eKickScooter 65 nudi dovoljno snage za savladavanje uspona s nagibom do 20 stupnjeva. I kod njega se može birati između tri načina vožnje – Eco, Drive i Sport.

KOMENTARI