Sandero, Sandero Stepway i Jogger novosti u 2024. godini

Sandero, Sandero Stepway i Jogger novosti u 2024. godini

Dacia je pripremila novosti vezano u obitelj Sandero i Jogger, a tiče se opreme kako bi se zadovoljili sigurnosni standardi, ali i vizualne promjene.

(Ne)moguća usporedba: Mercedes-AMG E 63 S vs Dacia Logan
Dacia će se od 2025. godine natjecati u Reliju Dakar
Monovolumensku Daciju Lodgy zamijeniti će hibridni SUV sa 7 sjedala

Sandero je već niz godina najprodavaniji model privatnim kupcima u Europi, a čak dvije trećine prodaje čini izvedba Stepway, a Jogger je već prodan u preko 100.000 primjeraka, a čak 25 % prodaje čini hibridna izvedba. Iako prodaja ide dobro, Dacia je pripremila nekoliko novosti vezano uz ove modele.

Najveća promjena je ugradnja sigurnosnih sustava koji zadovoljavaju GSR II normu, koja nastupa od 01. srpnja ove godine, a to uključuje i takovzvanu crnu kutiju, alkohol imobilizator, čitanje znakova i upozorenje na prebrzu vožnju, sustavi za održavanje trake, stražnji senzori za parkiranje, senzori za kišu i svjetlo, napredni sustav za automatsko kočenje s prepoznavanjem pješaka i biciklista i ostali sustavi, a dobro je što je Dacia ugradila i posebnu fizičku tipku na komandnoj ploči pod nazivom „My safety“ s kojom ćete moći isključiti određene sustave svaki puta kada upalite auto.

Tu je još nekoliko novosti, pa je tako sprijeda sada ugrađen USB-C priključak, a isti takav se nalazi i na mjestu za stražnja sjedala, ako je odabran paket Comport Pack, a sada i Essential izvedba Joggera serijski dobiva klima uređaj. Također, kupci će od sada dobivati kratke upute na 32 stranice, dok će potpune upute biti dostupne digitalno, no ako žele, putem aplikacije će se moći naručiti i papirnata verzija potpunih uputa na oko 400 stranica.

Sandero dobiva nove dvobojne Atara Flexwheels poklopce kotača, dok Stepway i Jogger dobivaju nove dvobojne Dark Atara Flexwheels poklopce, dok u ponudu stižu i novi Randia i Randia Dark aluminijski naplatci. Safari Beige je nova boja i dostupna je samo na modelu Sandero Stepway, dok su boje Shale siva i Cedar zelena sada dostupne na svim modelima.

Jogger Hybrid sada ima nove 7-inčne digitalne instrumente, a sada je dostupna i funkcija E-Save koja se može odabrati i pritom se čuva napunjenost baterije za kasnija putovanja. Tako, ako zna da slijedi uspon, može sačuvati električnu energiju kako bi manje potrošio pri usponu. Nove izvedbe se na tržištu očekuju prije ljeta, a cijene će biti objavljene naknadno.

KOMENTARI