S ovom električnom Ariyom se kreće na ekspediciju od Sjevernog do Južnog pola

S ovom električnom Ariyom se kreće na ekspediciju od Sjevernog do Južnog pola

Nissan je predstavio sve detalje oko ove posebne Ariye s kojom će supružnici Chris i Julie krenuti na ekspediciju od Sjevernog do Južnog pola, a cilj je dokazati kako su i električna vozila izdržljiva.

Nissan Ambition 2030.: Europa je na prvom mjestu Nissanove elektrifikacijske strategije
Nissan je do sada prodao preko milijun električnih vozila u svijetu
Novu eru Nissan električnih vozila predstavlja novi električni coupe SUV Ariya

Sredinom prošlog mjeseca je bila najavljena ekspedicija od Sjevernog do Južnog pola, a sada je Nissan i predstavio posebno opremljenu Ariyu koja je spremna na avanturu na kojoj će prijeći put od 27.000 km, a na put kreće već u ožujku.

Tijekom ove avanture, Ariya će se morati nositi s ekstremnim terenima i okruženjima koji uključuju ledena polja, duboki snijeg, strme planinske uspone i negostoljubive pustinjske dine. Arctic Trucks, stručnjaci za vozila za polarne ekspedicije, surađivali su s Nissanovim dizajnerskim i inženjerskim timovima kako bi pripremili Ariyu za ove teške uvjete.

Preinake na automobilu su namjerno minimalne, bez promjena na bateriji ili pogonskom sklopu, no najprepoznatljivija razlika je prilagodba ovjesa i dodavanje 39-inčnih guma. U kombinaciji s e-4ORCE, Nissanovom naprednom električnom tehnologijom upravljanja svim kotačima, ove izmjene omogućit će ekspedicijskom automobilu da se uhvati u koštac s ekstremnim terenima, dok će Chrisu i Julie pružiti potrebnu udobnost i kontrolu da stignu do Južnog pola.

Kao samozatajni ljubitelj kave, Chris će imati pristup posebno integriranom aparatu za espresso s dobrom zalihom održive kave. Dok će mu kofein na zahtjev pomoći da se usredotoči na duge i izolirane dijelove putovanja, moći će uhvatiti ljepotu spektakularnih okruženja pomoću drona koji se može lansirati izravno iz pomoćne jedinice na krovu. Još jedna inovacija je prijenosna jedinica za obnovljivu energiju koja će se koristiti za punjenje Ariye u polarnim regijama. Vučni prototip uključuje laganu vjetroturbinu i solarne ploče koje se mogu pakirati i koji će iskoristiti prednosti jakih vjetrova i dugog dnevnog svjetla za punjenje baterije EV-a kada Chris i Julie zastanu da se odmore.

Želimo im sretan put, a redovito ćemo vas izvještavati kako napreduje ova ekspedicija.

KOMENTARI