Od Sjevernog pola do Južnog pola: Nissan Ariya e-4ORCE na čelu polarne ekspedicije

Od Sjevernog pola do Južnog pola: Nissan Ariya e-4ORCE na čelu polarne ekspedicije

Nissan se sprema na prvu 100 % električnu pustolovinu u kojoj će s Ariyjom otputovati od Sjevernog pola do Južnog pola, a posebno prilagođena Ariya e-4ORCE, čije se službeno predstavljanje očekuje u veljači, bit će prvo vozilo koje će se zaputiti u takvu vrstu pustolovine.

Novu eru Nissan električnih vozila predstavlja novi električni coupe SUV Ariya
Nissan je do sada prodao preko milijun električnih vozila u svijetu
S ovom električnom Ariyom se kreće na ekspediciju od Sjevernog do Južnog pola

Posebno prilagođena Ariya e-4ORCE, čije se službeno predstavljanje očekuje u veljači, trebala bi postati prvo vozilo koje će se zaputiti na više od 27.000 km dugačko putovanje i suočiti se s nekima od najekstremnijih uvjeta na zemlji. Britanski pustolov Chris Ramsey i njegova žena Julie otisnut će se na pustolovinu života u posebno prilagođenoj Ariyi e-4ORCE.

Kako bi odoljelo surovim uvjetima koji vladaju na Arktiku i Antarktici, Ramseyjevo ekspedicijsko vozilo posebno će se prilagoditi ugradnjom robusnih elemenata. Osim povišenog ovjesa i izbočenih lukova blatobrana ispod kojih će se isticati velike gume, Ariyina karoserija bit će preinačena dodatnim dijelovima kako bi spremno prkosila jednima od najekstremnijih uvjeta na svijetu.

Ova ambiciozna ekspedicija ujedno je i prilika za demonstraciju naprednih karakteristika Nissanove najnaprednije tehnologije kontrole svih kotača, poznatije kao e-4ORCE. Tehnologija e-4ORCE precizno prilagođava isporuku snage i sustav kočenja, čime osigurava najveću udobnost i stabilnost u vožnji.

U skladu s dugoročnom vizijom Nissan Ambition 2030, čiji je cilj osnažiti mobilnost (ali i više od toga) i promicati elektrifikaciju, Nissan nastoji povećati zastupljenost električnih vozila i utrti put prema čišćem svijetu. Pratite Nissan i njegov polarni tim u avanturi života i misiji osvještavanja javnosti o klimatskoj krizi i ulozi električnih vozila u smanjenju ugljičnih emisija.

KOMENTARI