Rimac i Pininfarina: rezultat je model Battista

Rimac i Pininfarina: rezultat je model Battista

Pininfarina Battista bit će super sportski potpuno električni automobil kojem će mnoge komponente dati Rimac

Ludilo na četiri kotača: 10 najboljih sportskih automobila u 2018.
Porsche preuzima udio u Rimac Automobili
Rimac će razbiti 30 komada C_Two u vrijednosti 60 milijuna dolara

Fotografije koje vidite snimljene pored Torina predstavljaju novi Pininfarina Battista model koji će se sastojati i od dijelova koje za Talijane radi Rimčeva tvrtka. Uz električni pogon i baterijski sustav, Rimac je zadužen za hardver i softver koji će kontrolirati ovaj sportski automobil snage 1900 KS.

Prošle godine, točnije 29. rujna 2019, Rimac i talijanska dizajnerska tvrtka Pininfarina su u Munchenu potpisali ugovor o suradnji vrijedan 600 milijuna kuna.

Od 2015. godine Pininfarina je u vlasništvu indijskog proizvođača automobila Mahindra te su osnovali novu tvrtku Automobili Pininfarina iz koje će izaći prvi automobil u suradnji s Rimcem koji će biti glavni tehnički partner na projektu. Novi Battista je potpuno električni super sportski automobil kojeg krase dizajn i elegancija kao što i očekujemo od Pininfarine, ali i napredne tehnologije iz Rimca – pogon i baterija.

Pininfarina Battista je baziran na modelu Rimac C_Two te će s mjesta do 100 km/h ubrzavati za samo dvije sekunde, od 0 do 300 km/h stići će za manje od 12 sekundi, a najveća brzina koju će moći postići je 350 km/h.

KOMENTARI