Predstavljen je Volkswagen Arteon Shooting Brake, Arteon plug-in hibrid i Arteon R

Predstavljen je Volkswagen Arteon Shooting Brake, Arteon plug-in hibrid i Arteon R

Konačno su otkrivene sve izvedbe Volkswagen Arteona, a sada je i potvrđena dugo najavljivana karavan izvedba koja će se nuditi pod imenom Shooting Brake.

Volkswagen i dalje najpopularniji
Volkswagen na Classic Days predstavlja šest zanimljivih, posebno odabranih automobila
Moia predstavila prvi u svijetu električni automobil za dijeljenje

Volkswagen je predstavio nove izvedbe Arteona, odnosno njegovu dorađenu izvedbu, kao i Arteon Shooting Brake, a tu je i Arteon R i Arteon plug-in hibrid. Arteon sada ima dorađenu prednju masku i branik, kao i dorađena svjetla, tu su i nešto drugačija stražnja svjetla i stražnji branik, te novi dizajn aluminijskih naplataka.

Arteon Shooting Brake donosi drugačiji stražnji kraj s prtljažnikom koji je još pristupačniji i u osnovici nudi 565 litara, dok sa spuštenim stražnjim sjedalima obujam raste na 1.632 litre. Za usporedbu, običan Arteon ima i osnovi prtljažnik obujma 563 litre, dok s preklopljenim stražnjim sjedalima raste za 1.557 litara.

Pod poklopcem motora se nude dvolitreni TSI sa 190 KS i dvolitreni TDI sa 150 KS i s 200 KS, a novost u ponudi je i plug-in hibrid. On kombinira 1,4-litreni TSI turbo benzinac i elektromotor, a ukupna snaga im je 218 KS i nude 400 Nm okretnog momenta, a 13 kWh baterije omogućuju doseg od 56 km s jednim punjenjem.

Novost u ponudi je i Volkswagen Arteon R koji dolazi s dvolitrenim TSI turbo benzinskim motorom s 320 KS i nudi 420 Nm okretnog momenta, a koji je uparen sa 7-stupanjskim DSG mjenjačem s dvostrukom spojkom, a tu je i pogon na sve kotače s novom tehnologijom R-Performance Torque Vectoring. On dolazi i sa sportskim ovjesom i većim naplatcima, kao i sa sportskim sjedalima i volanom.

Unutrašnjost svih izvedbi je također redizajnirana te sada dolazi i s 10,3-inčnom digitalnom instrument pločom, novim volanom i malo promijenjenom središnjom konzolom. Tu je i najnoviji infotainment sustav MIB3 s podrškom za Android Auto i Apple CarPlay, a u opciji je i Harman/Kardon premium audio sustav ukupne snage 700 W. Novi Arteon stiže na jesen, kada će biti poznate i sve cijene.

KOMENTARI