Predstavljen je još jedan novi pick-up: GMC Canyon

Predstavljen je još jedan novi pick-up: GMC Canyon

General Motors je predstavio još jedan novi pick-up – 2023 GMC Canyon, a koji GM kaže kako je riječ o najnaprednijem off-road pick-up modelu srednje veličine.

Novi Volkswagen pick-up za samo 9.100 EUR? Da, i to je moguće.
Od pet najprodavanijih automobila u svijetu, čak njih četiri dolazi iz Japana
Novi dizel motor s 204 KS i 500 Nm za redizajniranu Toyotu Hilux

Prije par dana smo pisali o potpuno novom Chevrolet Coloradu, a sada nam stiže još jedan novi pick-up srednje veličine iz General Motorsa, a riječ je o modelu GMC Canyon. Dizajn je robusniji, a reklamira se kao najnapredniji off-road pick-up srednje veličine.

Tu se spominu i stvari koje su po prvi puta dostupne u jednom ovakvom modelu na tržištu, kao što su kamere ispod karoserije, head-up zaslon, bežični Android Auto i Apple CarPlay, kao i Google Built-In sustav. Osim toga, GMC je posebno ponosan i na AT4X Edition 1 paket.

A upravo taj paket donosi povećanu udaljenost od tla i to 272 mm, a serijski dolazi i s gumama dijagonale 33 inča. Tu je i prednji bull-bar, drugačiji dizajn branika, a vozaču na izbor stoji i ekskluzivan Baja način vožnje.

Za pogon se koristi četverocilindrični turbo benzinac obujma 2,7 litara koji razvija maksimalnu snagu od 231 kW/314 KS i pritom nudi i 582 Nm okretnog momenta. Motor je uparen s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem, a kupci mogu birati pogon na stražnje ili na sve kotače. Svakako treba napomenuti i kako Canyon može povući do 3493 kg tereta, dok mu je nosivost 744 kg.

Kao i Colorado, i Canyon dolazi isključivo u karoseriji s dvostrukom kabinom, a donosi i 11-inčnu digitalnu instrument ploču, 11,3-inčni središnji multimedijski zaslon te 6,3-inčni head-up zaslon. Tu je i Bose premium audio sustav sa 7 zvučnika, grijani volan, grijana i hlađena prednja sjedala, kao i niz druge opreme.

Proizvodnja za novi GMC Canyon kreće početkom sljedeće godine, s prvim isporukama na proljeće sljedeće godine, a iako cijena nije objavljena, očekuje se kako će osnovni model startati od oko 40.000 USD, odnosno preračunato oko 40.000 eura.

KOMENTARI