Jeep se u Europi oprašta s pick-up modelom Gladiator

Jeep se u Europi oprašta s pick-up modelom Gladiator

Do kraja godine će s europskog tržišta nestati i Jeep Gladiator, a sve radi sve strožih zakona o ispušnim plinovima.

Stiže novi Jeep Renegade
Jeep najavio novi Avenger, prvi potpuno električni model koji stiže 2023. godine
Jeep Avenger je od sada dostupan i u novoj e-Hybrid izvedbi

Jeep Gladiator FarOut Final Edition je posljednji Gladiator koji će biti dostupan kupcima na europskom tržištu. Time Europljani ostaju bez još jednog pick-up modela radi prestrogih zakona o ispušnim plinovima. Ovaj će model moći kupiti do kraja godine, a bit će dostupan isključivo s turbo dizel motorom. Ova izvedba je temeljena na modelu Gladiator Overland, a dodatno donosi metalnu pločicu s natpisom „FarOut Edition“ na vratima prtljažnika i crne naljepnice na blatobranima. Tu su i dodatno zatamnjena stražnja stakla i 18-inčni aluminijski naplatci, kao i serijska LED svjetla.

Unutrašnjost donosi audio sustav s 9 zvučnika i subwooferom, kožna sjedala i upravljač koji su grijani, a kupcima će se nuditi i dva paketa za dodatnu prilagodbu – paket Cargo i paket dvostruki krov. Cargo donosi spremište ispod stražnjih sjedala koje se može zaključati, 400 W inverter i priključak od 230 V, dok paket dvostruki krov donosi dodatni meki krov koji se isporučuje uz standardni tvrdi krov. U opciji su i off-road kamere.

Za pokretanje se koristi 3,0-litreni turbo dizel motor koji razvija maksimalnu snagu od 194 kW/264 KS i nudi 600 Nm okretnog momenta, a uparen je s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem. Naravno, pogon je na sve kotače. Cijene će biti objavljene naknadno.

KOMENTARI