Ovo je potpuno novi Chevrolet Colorado, a bit će dostupan samo s dvostrukom kabinom

Ovo je potpuno novi Chevrolet Colorado, a bit će dostupan samo s dvostrukom kabinom

Chevrolet je predstavio novu generaciju pick-up modela Colorado, koji će po prvi puta biti dostupan samo s dvostrukom kabinom i kraćim prtljažnim prostorom, a postavljen je na novu platformu.

Kad se spoje prošlost i sadašnjost: 1977 Chevrolet K5 Blazer-E koncept
Nova Chevrolet Corvetta Z06 će raspolagati s preko 600 KS
General Motors najavio povratak u Europu, ali samo s električnim vozilima

Potpuno novi Chevrolet Colorado, pick-up srednje veličine, postavljen je na novu platformu i dolazi s međuosovinskim razmakom od 3338 mm. U prodajne salone stiže početkom sljedeće godine, a po prvi će puta biti dostupan samo s dvostrukom kabinom, što znači kako će kupci neće moći birati veličinu prtljažnika, odnosno utovarnog prostora.

Colorado je dobio potpuno novi izgled, a novosti su i ispod poklopca motora, gdje se nalazi 2,7-litreni turbo benzinski motor koji dolazi u dvije izvedbe – sa snagom od 177 kW/240 KS te 351 Nm okretnog momenta, te sa snagom od 231 kW/314 KS i 528 Nm okretnog momenta, a u oba slučaja je motor uparen s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem. Postoji i izvedba Colorado ZR2 koja daje istu snagu od 314 KS, no nudi okretni moment od 582 Nm.

Tu su i poboljšane off-road mogućnosti kod izvedbe Colorado Trail Boss koja dolazi s 51 mm podignutom karoserijom, širim tragom kotača i pogonom na sve kotače, LSD diferencijalom i 18-inčnim naplatcima s 32-inčnim gumama za sve terene.

S druge strane, izvedba Colorado ZR pak dolazi sa 76 mm podignutom karoserijom, 33-inčnim gumama, Multimatic DSSV amortizerima i drugačijim detaljima na karoseriji. Svakako treba napomenuti i kako osnovne izvedbe Colorada mogu povući teret od 1588 kg, dok top izvedbe mogu povući teret čak do 3493 kg.

Unutrašnjost donosi 8-inčnu digitalnu instrument ploču, 11,3-inčni multimedijski zaslon, a sada je dostupan i bežični punjač za mobitel, dvozonski klima uređaj, a po prvi je puta dostupan i krovni otvor. Naravno, iz Chevroleta tvrde kako je i prostora u kabini više nego prije i to vrijedi za sve putnike.

KOMENTARI