Policija će 12. ožujka nadgledati korištenje pokazivača smjera

Policija će 12. ožujka nadgledati korištenje pokazivača smjera

Pripazite na uključivanje pokazivača smjera odnosno žmigavaca jer policija na području cijele Hrvatske provodi nadzor

Dani tehničke ispravnosti motocikala
Ovo su automobili koji se najviše kradu u Americi
Postupanje policije kod prometnih nesreća s teško ozlijeđenim osobama

Preventivno-represivnu akciju “Korištenje pokazivača smjera” policija će na teritoriju cijele Hrvatske provoditi u utorak 12. ožujka 2019. od 10 do 14 sati, a bit će usmjerena prema vozačima koji ne uključuju pokazivač smjera.

Naime, policija je svakodnevnim praćenjem stanja u prometu primijetila kako sudionici čine razne prekršaje, a kao posljedica dijela tih prekršaja dešavaju se lakše ili teže prometne nesreće. Jedan od takvih prekršaja je i neuključivanje pokazivača smjera, propisan odredbama članka 44. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Neuključivanje žmigavaca odnosno pokazivača smjera kretanja vozila od strane sudionika može ugroziti ili u zabludu dovesti druge sudionike koji se kreću iza takvog sudionika ili mu dolaze iz suprotnog ili iz bočnih smjerova. Uz dovođenje drugih sudionika u opasne situacije, koje mogu dovesti i do teških prometnih nesreća, neuključivanje pokazivača smjera istovremeno i iritira druge sudionike

Poduzimanje navedenih aktivnosti policija će nastaviti i tijekom narednog razdoblja, kroz svakodnevni nadzor prometa, ali i tijekom ciljanih aktivnosti.

KOMENTARI