Papa Franjo se vozi u Daciji Duster

Papa Franjo se vozi u Daciji Duster

Njegova svetost Papa Franjo na dar je od Grupe Renault dobio jedinstveni Duster

Dacia: svi modeli dobivaju novi logo i detalje novog vizualnog identiteta
Dacia predstavila potpuno novi Duster
Dacia ima novi logo i amblem

Posebno prilagođena Dacia Duster je bijele boje, ima veliki krovni otvor te staklenu konstrukciju koja se može ukloniti, a Papa Franjo na stražnjem dijelu ima jedno posebno udobno sjedalo. Unutrašnjost je u bijeloj boji, Dsuter je dužine 4,34 metra i širine 1,8 metara dok je visina podvozja niža za 30 mm od uobičajene, kako bi ulazak u vozilo opremljeno pogonom na sve kotače bio lakši.

Duster su preradili Odjel za prototipe i tim za razvoj vozila za posebne namjene u Rumunjskoj, u suradnji s proizvođačem karoserija Romturingia. Ima 5 sjedala, posebno je prilagođen Papinim potrebama za mobilnošću.

Vozilo su Svetom ocu isporučili Christophe Dridi, direktor Grupe Renault Rumunjska i glavni direktor društva Automobile Dacia SA te Xavier Martinet, glavni direktor Grupe Renault Italija, za vrijeme posjeta njegovoj rezidenciji u državi Vatikan.

„Svojim darom Njegovoj svetosti, Grupa Renault ističe snažnu i dugotrajnu predanost stavljanju čovjeka na vrh liste prioriteta”, izjavio je Xavier Martinet, glavni direktor Grupe Renault Italija.

KOMENTARI