Papa Franjo se vozi u Daciji Duster

Papa Franjo se vozi u Daciji Duster

Njegova svetost Papa Franjo na dar je od Grupe Renault dobio jedinstveni Duster

Rallye Aïcha des Gazelles du Maroc: tri posade voze Duster koji pobjeđuje u svojoj klasi od 2017. godine
Novi paket opreme Extreme i snažniji električni motor za Daciju Spring
Saipa Cadila je novi automobil baziran na jednom starom automobilu

Posebno prilagođena Dacia Duster je bijele boje, ima veliki krovni otvor te staklenu konstrukciju koja se može ukloniti, a Papa Franjo na stražnjem dijelu ima jedno posebno udobno sjedalo. Unutrašnjost je u bijeloj boji, Dsuter je dužine 4,34 metra i širine 1,8 metara dok je visina podvozja niža za 30 mm od uobičajene, kako bi ulazak u vozilo opremljeno pogonom na sve kotače bio lakši.

Duster su preradili Odjel za prototipe i tim za razvoj vozila za posebne namjene u Rumunjskoj, u suradnji s proizvođačem karoserija Romturingia. Ima 5 sjedala, posebno je prilagođen Papinim potrebama za mobilnošću.

Vozilo su Svetom ocu isporučili Christophe Dridi, direktor Grupe Renault Rumunjska i glavni direktor društva Automobile Dacia SA te Xavier Martinet, glavni direktor Grupe Renault Italija, za vrijeme posjeta njegovoj rezidenciji u državi Vatikan.

„Svojim darom Njegovoj svetosti, Grupa Renault ističe snažnu i dugotrajnu predanost stavljanju čovjeka na vrh liste prioriteta”, izjavio je Xavier Martinet, glavni direktor Grupe Renault Italija.

KOMENTARI