Ovo su prve fotografije i informacije o potpuno novoj Opel Astri

Ovo su prve fotografije i informacije o potpuno novoj Opel Astri

Opel je objavio prve fotografije potpuno nove Astre L, koja dolazi kao modelska godina 2022., a donosi u potpunosti novi izgled, postavljena je na novu platformu, a novosti su i kod pogonskih agregata.

BMW serije 1 u posebnom izdanju
U domaće salone je stigao dorađeni Peugeot 308 i 308 SW
Prve fotografije i informacije o novom kompaktnom Citroenu C4

Tko čeka, taj i dočeka. Tako smo i mi konačno dočekali potpuno novu generaciju Opel Astre, koja donosi mnogo novosti. Nova Astra dolazi pod oznakom L, a bliski je rođak nedavno predstavljenom Peugeotu 308.

Naime, nova Astra je postavljena na EMP2 platformu, a pokretat će je benzinski, dizel i plug-in hibridni sustavi, a kupci će moći birati između 6-stupanjskog ručnog ili 8-stupanjskog automatskog mjenjača.

Što se tiče benzinskih i dizel motora, svi će biti potpomognuti turbo punjačima, a njihova će snaga biti između 110 KS i 130 KS. Što se tiče plug-in hibrida, oni kombiniraju 1,6-litreni turbo benzinac sa 150 KS ili 180 KS i elektromotor snage 110 KS, dok će ukupna snaga hibridnog pogona biti 180 KS ili 225 KS. U obje će se verzije naći 12,4 kWh baterija koja bi trebala omogućiti doseg do 50 km s jednim punjenjem.

Nova Astra je duža, šira i niža. Tako je nova generacija duga 4374 mm, široka 1860 mm i visoka 1470 mm, a produžen je i međuosovinski razmak na 2675 mm. Osim prostora za putnike, povećan je i prtljažni prostor i to za 52 litre, te mu je sada obujam 422 litre.

Unutrašnjost donosi dva spojena zaslona – 10-inčnu digitalnu instrument ploču i 10-inčni multimedijski zaslon, s komandama kakve su poznate iz ostalih Peugeot modela. A pravo je iznenađenje što je upravljanje klimatizacijom odvojeno od zaslona, što je za pohvalu.

Na tržiše će nova Astra stići u siječnju, a već je potvrđeno kako će i nova Astra dobiti karavan izvedbu, poznatu pod imenom Astra Sports Tourer, dok ostale izvedbe nisu u planu.

KOMENTARI