Ovo je potpuno nova Opel Astra Sports Tourer s prtljažnikom od 608 litara

Ovo je potpuno nova Opel Astra Sports Tourer s prtljažnikom od 608 litara

Opel je objavio prve informacije i fotografije nove karavanske Astre, odnosno Sports Tourer izvedbe, koja donosi prtljažnik od 608 do 1634 litre (548 do 1574 litre kod hibridne izvedbe), a u ponudi su benzinski, dizel i hibridni motori.

Obnovljeni DS 3 u imenu izgubio naziv Crossback
Obnovljeni C5 Aircross dobio ozbiljniji izgled, poboljšana Advanced Comfort sjedala i novu multimediju
Dizel, benzinac ili hibrid?

Nova generacija Opel Astre još nije ni stigla na sva tržišta, a Opel je već predstavio i njenu karavansku izvedbu, koja dolazi pod imenom Sports Tourer, a donosi elegantniji i ozbiljniji izgled nego u prijašnjim generacijama. Linije su poprilično ravne i jednostavne, no ukupan dojam je dobar.

U odnosu na kompaktu izvedbu donosi i 5 cm veći međuosovinski razmak, koji je sada dug 2,73 m, a koji bi trebao ponuditi više prostora za koljena na stražnjoj klupi. Astra Sports Tourer je duga 4,64 m, široka 1,86 m i visoka 1,48 m, a zanimljiva je i činjenica kako je ovaj model kraći za čak 6 cm u odnosu na prethodnika.

No to nije smetalo da prtljažnik naraste u odnosu na prethodnika, pa mu je sada osnovni obujam 608 litara, a preklapanjem sjedala povećava se na 1634 litre. No ako se odlučite na hibridnu izvedbu, obujam je nešto manji, pa u osnovi zaprima 548 litara, odnosno 1574 litre s preklopljenim stražnjim sjedalima.

Nikakvih iznenađenja kod pogonskih agregata nema, pa su tako u ponudi 1,2-litreni turbo benzinci u izvedbi sa 110 KS i 130 KS, te 1,5-litreni turbo dizel u izvedbi sa 130 KS. Svi motori dolaze sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, a 8-stupanjski automatik se može dobiti s dizelašem i snažnijim benzincem.

Dostupna je i plug-in hibridna izvedba sa 180 KS i 12,4 kWh baterijom koja omogućuje do 60 km autonomije, a u ovoj kombinaciji automatski mjenjač dolazi serijski. Naknadno će biti dostupna i izvedba s 225 KS.

Unutrašnjost je jednaka izvedbi s 5 vrata, što uključuje digitalnu instrument ploču i AGR sjedala koja mogu biti presvučena i Nappa kožom. Opel još nije objavio točan početak prodaje, kao ni cijenu, iako njemački mediji špekuliraju kako će ova izvedba biti oko 2.000 EUR (oko 15.000 kn) skuplja od istovjetne izvedbe s 5 vrata.

KOMENTARI