Ovo je najnovija Impreza sa STI dodacima

Ovo je najnovija Impreza sa STI dodacima

Šesta generacija Impreze je predstavljena kako prototip sa STI dijelovima, no promjena na pogonskom motoru, nažalost, nema.

Yaris Cross Adventure i Premiere Edition najavljuju dolazak novog gradskog SUV-a
Dacia predstavila potpuno novi Duster
Ako ste mislili da Mitsubishi ne proizvodi zanimljive aute, grdo ste se prevarili: upravo je najavljena nova Delica Mini

U studenom prošle godine Subaru je predstavio šestu generaciju Impreze, a osim što je pokreće hibridni pogonski sklop, najnovija je generacija po prvi puta dostupna samo kao kompakt s 5 vrata, odnosno limuzinska izvedba nije ni u planu.

A sada je na ovogodišnjem Tokijskom auto salonu Subaru predstavio Imprezu sa STI dodacima, a riječ je o prototipu, no vrlo vjerojatno će do kraja godine biti ponuđena i serijska izvedba ovog modela. Osim što se ističe dodacima, Impreza STI se ističe i Sunbrace pearl narančastom bojom, jer smo do sada navikli na posebnu plavu boju karoserije STI modela.

U odnosi na standardu Imprezu, STI izvedba donosi novi prednji i stražnji branik, straga je ugrađen i difuzor, a ispušne cijevi su pomaknute u sredinu vozila. Tu su i bočni pragovi, kao i veći stražnji krovni spojler, novi crni aluminijski naplatci, a dorađen je i ispušni sustav, kao i ovjes.

Promjena ima i u unutrašnjosti, a prvenstveno se odnosi na sportska sjedala i bogatu opremu. Prostora ima za 5 putnika, no ugodnije će se ipak osjećati njih četvero, a straga je moguće spustiti i naslon za ruke.

Za pogon se koristi hibridni dvolitreni benzinac sa 113 kW/154 KS sa 197 Nm okretnog momenta, koji je uparen s Lineartronic CVT automatskim mjenjačem, a pogon je na sve kotače. Subaru je bio prilično štur s informacijama, pa je to sve što smo uspjeli saznati.

KOMENTARI