SsangYong priprema novi SUV pod oznakom X200

SsangYong priprema novi SUV pod oznakom X200

Iako ima problema s financijama i opstankom, SsangYong radi na razvoju potpuno novog modela SUV vozila, odnosno kako ga oni nazivaju sljedećom generacijom SUV vozila, a osim atraktivnog izgleda, vjerojatno je i kako će novi model biti elektrificiran.

Jeep predstavio plug-in hibride Renegade 4xe i Compass 4xe
I novi Land Cruiser dobiva GR Sport izvedbu
Redizajnirani SUV modeli Peugeot 3008 i 5008 kod nas stižu u prosincu

Iz SsangYong Motorsa stižu dva nova crteža kojima ova tvrtka najavljuje potpuno novi SUV model. A novi model, kodnog imena X200, će imati vrlo težak posao. Naime, on će biti nositelj novog vala ovog proizvođača, i ovim će se modelom najaviti nova budućnost ovog brenda.

Podsjetimo se, SsangYong je u prošlosti mnogo problema imao s dizajnom svojih vozila. Vozila kao vozila se nisu pokazala kao loša, no njihov dizajn se nije svidio većini kupaca, prodaja je pala i SsangYong se našao u financijskim problemima. No budućnost vide u novim modelima kao što je X200, ili već prije najavljeni J100, kompaktni električni model koji je najavljen u lipnju i koji je dobio uglavnom pozitivne kritike, a serijska bi se izvedba ovog modela na tržištu trebala naći sljedeće godine.

Što se pak modela X200 tiče, njega karakterizira robustan dizajn, a prednja maska i svjetla neodoljivo podsjećaju na Jeep Wrangler, no drugačiji branik mu daje dozu vlastitog identiteta. Stražnji dizajn poklopca prtljažnika sa svojim izbočenjem u sredini podsjeća gdje se nekad nalazio rezervni kotač. No gledajući skice, riječ je, barem po nama, automobilu s privlačnim dizajnom koji bi lako mogao ostvariti uspjeh.

Uz to, vrlo je vjerojatno kako će ovaj model imati ili hibridni ili plug-in hibridni pogonski sustav, a moguće je kako će u ponudi biti i opcijski pogon na sve kotače. No za sve te informacije ćemo ipak trebati pričekati još neko vrijeme.

KOMENTARI