Nove dorade za pick-up Mazdu BT-50

Nove dorade za pick-up Mazdu BT-50

Posljednja generacija Mazde BT-50 nažalost nije stigla na europsko tržište, no u ostatku svijeta je već dobila i posebne izvedbe.

Ford Bronco stiže u Europu, ali u ograničenoj količini
Test: Opel Grandland GSe PHEV AWD
Rafale je coupe SUV i top model Renaulta

Mazda BT-50 SP-Pro

Iako su se starije izvedbe Mazde BT-50 prodavale na europskom tržištu, posljednja generacija, koja je predstavljena 2020. godine, više se nije našla u ponudi na europskom tržištu. Ta generacija je zanimljiva i po tome što više nije temeljena na Ford Rangeru već na Isuzu D-Maxu. Osim toga, dizajnirana je u Kodo dizajnerskom izričaju.

Mazda BT-50 SP-Pro

Sada Mazda BT-50 dobiva dva nova paketa opreme – SP Pro i Thunder Pro. SP Pro donosi dva inča (5,08 cm) veći razmak od tla, tu su i posebni 18-inčni aluminijski naplatci, kao i LED traka postavljena na prednju masku koja može osvijetliti preko 500 metara, a nezaobilazne su i naljepnice na donjem dijelu vratiju.

Mazda BT-50 SP-Pro

Paket opreme Thunder Pro pak donosi posebnu šasiju s amortizerima punjenim dušikom, ispušni otvor koji omogućuje vožnju po dubljoj vodi, a u ovom slučaju LED traka na maski je upotpunjena s dva dodatna okrugla LED reflektora koji osvjetljavaju put od 1,1 km, a tu je i drugačiji prednji branik koji omogućuje laku ugradnju vitla.

Mazda BT-50 Thunder Pro

Paketi koštaju, preračunato, od 4700 eura pa sve do 5600 eura, a mogu se ugraditi i na rabljene modele.

Mazda BT-50 Thunder Pro

KOMENTARI