Ovo je najbrži Seat svih vremena

Ovo je najbrži Seat svih vremena

Leon Cupra R ST s ugljičnim vlaknima inicijalno dolazi s 300 KS, ali se za samo 500 britanskih funti snaga može povećati na 370 KS

Počinje proizvodnja izmijenjene Škode Fabije
Najviše se traži Octavia, a na vrhu su još i Tiguan i Fiat 500
AMG verzija obiteljskog kompaktnog automobila

Posebno izdanje Leona Cupra R ST karbonske detalje koristi za poboljšavanje aerodinamičkih svojstava s ciljem visokih performansi, a sve kreće iz 2.0 benzinskog TSI turbo motora s izravnim ubrizgavanjem snage 300 KS uparenog s pogonom na sve kotače i 7-stupanjskim DSG mjenjačem.

Uz opcijski ABT tuning paket i dodatnih 500 britanskih funti izlazna snaga automobila bit će 370 KS. Na britanskom će tržištu biti dostupno samo 150 primjeraka, a narudžbe se otvaraju od 9. travnja 2019. uz cijenu vozila od 37.975 britanskih funti odnosno oko 330.000 kuna. Kupci koji požele dodatnih 70 KS trebaju dakle dodati samo 4300 kuna.

Leon Cupra R ST s mjesta do 96 km/h ubrzava za 4,9 sekundi dok će se povećavanjem snage na 370 KS performanse povećati i ista će brzina vožnje biti dostupna za 4,5 sekundi, uz četverostruki ispušni sustav, Brembo kočnice, panoramski krov i još neke detalje koje će karakterizirati specijalno izdanje.

Automobil ćete prepoznati po bakrenim detaljima (novorazvijeni bočni usisnici zraka), karbonu na prednjem odbojniku, stražnjem spojleru, bočnim oblogama i stražnjem difuzoru te 19-inčnim aluminijskim naplatcima s bakrenim čepovima, a straga će se nalaziti i oznaka ABT. Boje koje će biti dostupne su Magnetic Tech, Midnight Black, Nevada White te ekskluzivna vanjska boja Blackness Grey.

Leon Cupra R ST Blackness Grey

Na prednju osovinu su dodani dodaci koji mijenjaju negativni nagib (2°) kako bi se poboljšala brzina skretanja i upravljivost, ali i stražnji negativni nagib je također na 2°.

I vozač i suvozač sjedit će u sportskim sjedalima koja će istovremeno pružiti i maksimalnu udobnost na dužim putovanjima, ali daju i osjećaj sigurnosti u trenucima kada vožnja postane zabavnija i sportska.

Na kraju spomenimo kako je Leon Cupra R ST spreman potegnuti brzinom do 250 km/h, a prethodni model koji nosi oznaku Cupra – Cupra Ateca s također 300 KS može postići 245 km/h.

KOMENTARI