Ovako japanski kupci zamišljaju savršen automobil: Toyota Sienta

Ovako japanski kupci zamišljaju savršen automobil: Toyota Sienta

Prilikom razvoja nove generacije modela Sienta, Toyotin razvojni tim je uzeo u obzir povratne informacije kupaca i tako stvorio automobil prema onome što tamošnji kupci žele.

Toyota je predstavila novu generaciju modela Sequoia
Renault Espace će uskrsnuti kao SUV sa 7 sjedala
Ovo je novi Ford Everest, SUV sa 7 sjedala

I dok je u Europi potpuno nepoznat, model Toyota Sienta je poznati model u Japanu, a upravo je predstavljena nova generacija, koja je pravi miks monovolumena, lakog komercijalnog vozila i crossovera. No može li takav miks uspjeti?

Pa prema riječima razvojnog tima – može! Naime, upravo je razvojni tim slušao sve povratne informacije kupaca kako bi napravio ”savršenu” izvedbu nove generacije, koja bi odgovarala svim njihovim željama. A rezultat vidite na priloženim fotografijama. Zasigurno nije riječ o najljepšem automobilu, no zato on ima mnogo drugih prednosti.

Krenimo redom, riječ je o automobilu dugom 4300 mm, širokom 1695 mm i visokom 1670 mm, a dolazi s međuosovinskim razmakom od 2750 mm, a u te dimenzije su uspješno postavljena tri reda sjedala, a ukupno je moguće prevesti 7 osoba!

Unutrašnjost je također potpuno nova i donosi digitalnu instrument ploču i novi multimedijski zaslon, a komande klimatizacije su uvijek odvojene od zaslona. Tu je i niz praktičnih pretinaca za sitnice, a u vrata stanu i velike boce.

Za pogonski sustav se koristi 1,5-litreni hibridni pogonski sklop koji je uparen s CVT automatskim mjenjačem, a Toyota samo navodi kako je prosječna potrošnja ovog modela tek 5,5 litara. Uz to, jedna od najvažnijih stvari je bilo i zadržavanje povoljne cijene, pa ovaj automobil starta s cijenom od, preračunato, oko 14.200 eura, koliko treba izdvojiti za početni model s pogonom na dva kotača, pa sve do 22.800 eura, koliko košta top izvedba s pogonom na sve kotače.

KOMENTARI