Osvježenje za Land Rover Discovery

Osvježenje za Land Rover Discovery

Land Rover je pripremio osvježenje za model Discovery, koji osim vizualnog dotjerivanja donosi i drugačiju ponudu pogonskih motora.

Jeep Compass dobiva novi benzinski motor, a odsad se proizvodi u Italiji
Jeep predstavio plug-in hibride Renegade 4xe i Compass 4xe
Mahindra Thar je ustvari indijska izvedba Jeepa Wranglera

Za modelsku godinu 2021. Land Rover je pripremio nekoliko novosti vezanih uz model Discovery, a one uključuju vizualne promjene, kao i promjene ispod poklopca motora. Tako se odmah sprijeda vidi nova prednja maska s nešto drugačijim LED prednjim svjetlima, kao i redizajnirani branik. Promjena ima i straga, pa i tamo možemo vidjeti osvježena LED svjetla, ali i redizajnirani branik.

U unutrašnjosti se pak može primijetiti novi multifunkcionalni volan, 12,3-inčna digitalna instrument ploča te 11,4-inčni središnji infotainment zaslon s najnovijim PIVI infotainment sustavom. U ponudi je i dalje izvedba s 5 ili sa 7 sjedala, a sa svih 7 sjedala koja se koriste, prtljažnik broji 258 litara obujma.

U ponudi su četiri izvedbe, a izbor kreće od modela P300 koji ima dvolitreni četverocilindrični benzinski motor koji razvija maksimalnu snagu od 300 KS i nudi 400 Nm okretnog momenta koji je dostupan već od 1.500 okretaja. Slijedi model P360 koji nudi MHEV tehnologiju, ima 3 litre obujma i 6 cilindara, a razvija maksimalnu snagu od 360 KS i nudi 500 Nm okretnog momenta koji je dostupan od 1.750 okretaja.

Dizel ponudu čine blagi hibridi (MHEV), a ponuda kreće s modelom D250. Riječ je o trolitrenom motoru sa 6 cilindara koji razvija maksimalnu snagu od 249 KS i nudi 570 Nm okretnog momenta koji je dostupan već od 1.250 okretaja (!), a ponuda završava s modelom D300, koji iz istog obujma izvlači maksimalnu snagu od 300 KS i nudi 650 Nm okretnog momenta koji je dostupan od 1.500 okretaja.

Svakako treba naglasiti i kako novi Discovery može povući do 3,5 tone, a svi modeli su opremljeni inteligentnim pogonom na sve kotače. Novi model uskoro stiže i u salone, a tada će biti poznata i cijena ovog modela.

KOMENTARI