Jeep Compass dobiva novi benzinski motor, a odsad se proizvodi u Italiji

Jeep Compass dobiva novi benzinski motor, a odsad se proizvodi u Italiji

Jeep je predstavio osvježeni Compass koji je dobio novi turbo benzinski motor, nove mogućnosti, pet paketa opreme i još niz sitnica, a odsad se za europsko tržište proizvodi u Italiji.

Test: Lexus RX 500h F Sport
Test: Opel Grandland GSe PHEV AWD
Konačan kraj za Toyotu FJ Cruiser

Jeep je pripremio mnogo novosti uz dorađenii Compass, iako mnoge nisu vidljive na prvi pogled, a sve to bi mu trebalo pomoći u još boljoj prodaji na starom kontinentu. Tako se sada Jeep Compass proizvodi u tvornici u gradu Melfi, smještenom na jugu Italije, što će omogućiti bržu isporuku kupcima, ali i puno veću mogućnost personalizacije.

Druga velika novost je novi 1,3-litreni turbo benzinski motor koji dolazi u izvedbi sa 130 KS ili 150 KS, s time da je slabiji motor uparen sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem, dok snažniji dolazi sa 6-brzinskim automatskim mjenjačem s dvije spojke (DDCT), a dolaze u kombinaciji s pogonom na prednje kotače. Okretni moment je kod obje izvedba 270 Nm.

Ovo je prvi puta da se Compass može dobiti u kombinaciji automatskog mjenjača i pogona samo na prednje kotače, a kod snažnije izvedbe se po prvi put nudi mogućnost odabira Sport načina vožnje koji donosi bolji odziv gasa i prilagođeno prebacivanje brzina automatskom mjenjača koji osigurava maksimalnu snagu i moment.

U ponudi ostaje dizelski 1,6-litreni MultiJet II motor sa 120 KS i 320 Nm okretnog momenta, koji je kombiniran s ručnim mjenjačem i pogonom na sve kotače. U drugoj polovici godine stiže i izvedba 4xe, a riječ je o plug-in hibridnim modelima koji će kombinirati 1,3-litreni benzinac i elektromotor, a ukupna snaga će im biti 190 KS ili 240 KS, a dolazit će isključivo s pogonom na sve četiri kotača.

Što se izgleda tiče, novi Compass dolazi sa šest novih aluminijskih naplataka i s pet novih boja karoserije, a u ponudi je i pet paketa opreme – Sport, Longitude, Night Eagle, Limited i S. Vanjski dizajn je ostao gotovo identičan, a razlike se svode na pojedine sitnice, a to znači kako su u Jeepu od prve pogodili ukus kupaca.

U unutrašnjosti nas očekuju nove značajke Uconnect koja uključuje mobilnu aplikaciju, a dostupna je na 7 ili 8,4-inčnom središnjem multimedijskom zaslonu (ovisno o opremi), a tu su i nosi sigurnosni sustavi praćenja vozila u mrtvom kutu i prepoznavanje nadolazećeg vozila tijekom isparkiravanja, te adaptivni tempomat. Novi Jeep Compass bi u salone trebao stići već ovog mjeseca.

KOMENTARI