Osvježeni MG HS stigao u domaće salone

Osvježeni MG HS stigao u domaće salone

MG je dotjerao popularni kompaktni SUV HS, koji sada donosi atraktivniji izgled, više opreme, a cijena je i dalje povoljnija od konkurencije.

Samo s automatikom: Mini s troja vrata i Countryman ostali bez ručnog mjenjača
Toyota bi uskoro mogla predstaviti GR Yaris s automatskim mjenjačem
Od sljedeće godine Mercedes-Benz modeli bez ručnog mjenjača

S MG-ovim modelom HS smo se već družili, a upravo je najavljeno kako je na naše tržište stigla njegova obnovljena izvedba koja donosi atraktivniji izgled, a poboljšane su i sitnice koje su prije smetale.

Tako je HS dobio gotovo potpuno novi prednji dio s novim dvofunkcionalnim LED prednjim svjetlima, novu masku motora i branik, dok su stražnja LED svjetla dobila novu grafiku, a promijenjen je i dizajn branika. Tu su i novi aluminijski naplatci s dijamantnim rezom veličine 18 inča, kao i nova boja – Magic siva.

Pogonski motor je ostao isti, a riječ je o 1,5-litrenom turbo benzincu koji razvija maksimalnu snagu od 119 kW/162 KS koji je serijski uparen sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, a uz doplatu od 2000 eura može stići s automatskim DCT mjenjačem s dvostrukom spojkom.

Unutrašnjost donosi materijale meke na dodir, a 10,1-inčni multimedijski sustav je dobio najnoviju inačicu softvera koja bi trebala biti puno brža u radu nego prijašnja. U ponudi će biti tri paketa opreme – Standard, Comfort i Luxury. Cijene kreću od 26.900 eura za izvedbu Standard, 29.400 eura za izvedbu Comfort te 31.400 eura za izvedbu Luxury.

Sada kupci MG modela uz standardnu i prenosivu garanciju od 7 godina/150.000 km dobivaju i dvije dodatne ponude koja uključuje 7-godišnju povremenu provjeru 7 sustava (motor, prijenos, upravljanje, ovjes, kočioni sustav, klima uređaj i električni sustav) u pogledu funkcije, ispravnosti, stanja i propuštanja. Uz to, tu je i 7 godina pomoći na cesti  koje pokriva vuču do najbližeg MG trgovca bilo gdje u Europi.

KOMENTARI