Osvježen je Mini Countryman

Osvježen je Mini Countryman

Objavljene su prve informacije i fotografije osvježene izvedbe Mini Countrymana koji donosi poboljšan izgled, motore i opremu, a na tržište stiže već u kolovozu.

Novi Hyundai i20 je pametniji i sigurniji uz osvježen izgled
Mazda2 za 2022. godinu: blagi hibridi i Homura Special Edition
Tiguan je najprodavaniji Volkswagen model u 2019. godini, a uskoro stiže i facelift

Mini je osvježio svoj model Countryman, koji sada dolazi s osvježenom maskom, serijskim prednjim LED svjetlima, novim dizajnom branika i aluminijskih naplataka, a dorađena su i stražnja LED svjetla.

Sada će se Countryman moći nabaviti i s paketom opreme Piano Black Exterior koji će umjesto kromiranih detalja imati sjajno crne površine, a tu su i dvije nove vanjske boje – White Silver i Sage Green, a obje su metalik.

Dorađeni su i motori, a početak ponude je 1,5-litreni benzinac sa 134 KS koji stotku dostiže za 9,7 sekundi i juri 204 km/h. Slijedi model Cooper S s dvolitrenim motorom sa 176 KS koji do stotku stiže za 7,5 sekundi, a juri 225 km/h.

Dizel ponudu čini dvolitreni motor sa 148 KS, koji do 100 km/h ubrzava za 9,1 sekundu i juri 196 km/h, a tu je i Cooper Countryman Plug-in Hybrid ALL4 kojemu sklop daje ukupno 217 KS i koji dolazi s baterijom kapaciteta 9,6 kWh i s kojom u električnom modu može prijeći do 61 km. Dostupna je i izvedba s pogonom na sva četiri kotača za koju je potrebno doplatiti oko 28.000 kuna , a u paketu se dobiva i 8-brzinski automatski mjenjač.

U unutrašnjosti nas očekuju drugačije boje i kvalitetniji materijali, a uz doplatu je dostupna i digitalna instrument ploča. Tu je i poboljšani infotainment sustav koji dolazi sa 6,5 ili 8,8-inčnim zaslonom. Prtljažnik ima obujam od 450 litara, osim kod plug-in hibridne izvedbe gdje mu je obujam 405 litara.

KOMENTARI