Dva nova ekstremno zabavna MINI sportska modela

Dva nova ekstremno zabavna MINI sportska modela

Novi 4-cilindrični motor s MINI TwinPower Turbo tehnologijom isporučuje 225 kW/306 KS te 450 Nm

MINI Race Edition izdanja
Dva nova Mini John Cooper Works modela
Mini Vision Urbanaut koncept prikazuje kako Mini vidi budućnost svojih modela

55 kW odnosno 75 KS više nude dva nova ekstremno zabavna modela MINI Clubman i MINI Countryman. Upisani su kao najsnažniji u 60-godišnjoj povijesti kompanije koji su odobreni za korištenje na javnim cestama.

Kod oba MINI modela motor je standardno kombiniran s novim Steptronic sportskim mjenjačem s 8 stupnjeva prijenosa, uključujući mehaničku blokadu diferencijala na prednjoj osovini, ALL4 sustav pogona na sva četiri kotača, posebno konstruiranu šasiju i dodatne modifikacije za pojačanje strukture karoserije, nosača motora i učvršćenja karoserije. Sve navedeno vozaču i suputnicima omogućuje John Cooper Works trkaći osjećaj vožnje uz vrhunski doživljaj performansi.

Najnovija generacija 4-cilindarskog motora s MINI TwinPower Turbo tehnologijom u maksimalnoj snazi nadmašuje onu prethodnog modela za čak 55 kW/75 KS. Okretni moment u svom maksimumu povećao se za 100 Nm te je sada 450 Nm. Novi MINI John Cooper Works Clubman ubrzava od 0 do 100 km/h za čak 4,9 sekundi, dok novi MINI John Cooper Works Countryman isto postiže u 5,1 sekundi – 1,4 i 1,5 sekundi brže nego u prethodnim modelima.

Koncept hlađenja motora sadrži znanje preuzeto sa trkaćih staza
Dok je novi ispušni sustav s izvanrednim zvukom i filterom čestica goriva u skladu s Euro 6d-TEMP normom.

Nova su LED svjetla s funkcijom Matrix dugih svjetala i LED stražnja svjetla dizajna Union Jack u novom MINI John Cooper Works Clubmanu.

KOMENTARI