Od sljedeće godine Mercedes-Benz modeli bez ručnog mjenjača

Od sljedeće godine Mercedes-Benz modeli bez ručnog mjenjača

Prema izjavi glasnogovornika Mercedes-Benza, 2023. godina će biti prijelomna u pogledu mjenjača, jer će sva vozila serijski dolaziti isključivo s automatskim mjenjačem.

Samo s automatikom: Mini s troja vrata i Countryman ostali bez ručnog mjenjača
Vozili smo novi Renault Austral, nasljednika Kadjara, čije cijene startaju od 29.990 eura
Što sve znamo o prvoj hibridnoj Daciji?

Da, dobro ste pročitali. Od sljedeće godine Mercedes-Benz iz ponude izbacuje ručne mjenjače, te će u ponudi ostati samo automatici! Barem je tako izjavio njihov glasnogovornik za lokalne Stuttgartske novine Stuttgarter Zeitung.

„Kako se povećava elektrifikacija modela, kao i potražnja za drugačijim pogonskim sustavima, Mercedes-Benz će postupno prestati nuditi ručne mjenjače“, rekao je glasnogovornik. Ionako se ručni mjenjači mogu dobiti tek u A i B klasi, te u modelu CLA, dok već sada svi ostali modeli putničkih vozila dolaze isključivo s automatskim mjenjačem.

No za sada se nije željelo precizirati s točnim datumom, no očekuje se da će posljednji primjerci s ručnim mjenjačem biti proizvedeni na ljeto sljedeće godine, dok bi od jeseni, kada počinje proizvodnja modela modelske godine 2024., ručni mjenjači nestali iz ponude. Ručne mjenjače sa 6 brzina zamijenit će 7 ili 8-stupanjski automatici koji su već dobro poznati na tržištu. No nije ovo novost samo iz Mercedesa, već i ostali proizvođači nude sve manje modela s ručnim mjenjačem, a sve više s automatikom, a očekuje se kako bi već kroz desetak godina ručni mjenjači u potpunosti nestali s automobilskog tržišta.

KOMENTARI