Svjetska premijera u Frankfurtu: Volkswagen T-Roc Cabriolet skida se za samo 9 sekundi

Svjetska premijera u Frankfurtu: Volkswagen T-Roc Cabriolet skida se za samo 9 sekundi

Na IAA u Frankfurtu Volkswagen će početkom rujna pokazati T-Roc u kabrioletskoj izvedbi s troja vrata

Nova GARAŽA je na svim kioscima: usporedili smo 10 SUV modela iz VW grupacije, a otkrivamo i sve tajne balansiranja kotača
Novi Land Rover Defender kreće iz zabačene Doline dvoraca u Kazakhstanu
Svjetska premijera Ferrari Portofino V8 sa 600 KS

Volkswagen predstavlja open-top verziju svog uspješnog crossover modela T-Roc. Nakon pritiska na gumb platneni krov će za samo devet sekundi biti električno sklopljen, a putnici će moći uživati u pogledu prema nebu. Krov će se moći spustiti i podignuti brzinom do 30 km/h.

Novi T-Roc Cabriolet službeno će se predstaviti na Salonu automobila u Frankfurtu (IAA) od 12. do 22. rujna, ali lansiranje će se dogoditi u proljeće 2020. godine. Bit će to svojevrsni nasljednik kabrioletske Bube i kabrio Golfa.

Prvi crossover kabriolet u kompaktnoj klasi nudi kombinaciju upečatljivo ekstrovertiranog dizajna, podignuti položaj sjedenja karakterističan za SUV, visok stupanj fleksibilnosti i jedinstveno iskustvo kabrioleta.

Putnici u T-Roc Cabrioletu dobro su zaštićeni zaštitom od prevrtanja koja se nalazi u području iznad stražnjih sjedala. Sustav se aktivira unutar djelića sekunde, kao reakcija na prekoračenje definiranog bočnog naginjanja vozila. T-Roc Cabriolet je dizajniran s ojačanim okvirom vjetrobranskog stakla i drugim strukturnim preinakama kako bi se osigurala maksimalna sigurnost. Paketi opreme koji će biti u ponudi su Style i R-Line.

Iako je za sada još uvijek koncept, ali blizu produkcije, zna se da će ga pokretati dva učinkovita benzinska turbo motora sa snagom od 85 kW/115 KS i 110 kW/150 KS s pogonom na prednje kotače. Ručni šesterostupanjski mjenjač standardno će dolaziti uparen s 1,0-trocilindričnim motorom snage 85 kW dok će snažniji 1,5-četverocilindrični motor sa 110 kW opcijski dolaziti i sa sedmerostupanjskim mjenjačem s dvostrukom spojkom.

KOMENTARI