Novi DS 7 je stigao i u Hrvatsku, a cijene kreću od 46.440 eura za dizel izvedbu

Novi DS 7 je stigao i u Hrvatsku, a cijene kreću od 46.440 eura za dizel izvedbu

DS 7 je model iz C-SUV klase, koji na tržište dolazi s atraktivnim izgledom i s mnogo luksuza i tehnologije, a upravo to su mu i glavni aduti, uz dizel i plug-in hibrid pogonske izvedbe.

Dorađena Toyota Hilux s novim motorom kod nas stiže početkom sljedeće godine
Sada je i službeno: Suzuki Jimny s 5 vrata
40 godina Pande 4×4

DS Automobiles su službeno dostupni i na našem tržištu od kraja prošle godine, a upravo je počela i prodaja najnovijeg modela iz njihove ponude – DS 7. Riječ je o SUV automobilu iz mnogobrojne C-SUV klase, a u borbu s njima će ovaj model ići dizajnom i elegancijom, a ni tehnološki ne zaostaje za ni jednim od njih.

Tome treba pribrojati i atraktivan izgled ovog automobila gdje se sprijeda posebno ističu DS PIXEL LED VISION 3.0 prednja svjetla koja su kombinirana s DS LIGHT VEIL dnevnim svjetlima, a tu je i veća i elegantnija maska motora. Stražnja svjetla također dolaze u LED tehnologiji, a sada su tanja i tamne boje.

Atraktivnosti pridonose i novi 19-inčni aluminijski naplatci Edinburgh i Silverstone s dodatnim umetcima koji poboljšavaju aerodinamična svojstva, a zahvaljujući dizajnu izgledaju kao da su većeg promjera nego što jesu. Također, u ponudi su i 20-inčni Tokyo i 21-inčni Brooklyn aluminijski naplatci.

Marka DS Automobiles posebnu pažnju posvećuje izboru materijala i njihovoj obradi, a u ponudi je Nappa koža u dvije boje: Basalt crna i Pearl siva. Na duljim putovanjima, najkvalitetnija koža pruža prirodan i profinjen osjećaj u unutrašnjosti. Nove presvlake s naboranim efektom na koži Nappa sad su iskorištene i na armaturnoj ploči i oblogama vrata. Bez vidljivih šavova i spojeva zadržava se osjećaj i izgled prirodne kože. Ovo je dostupno na paketu opreme Opera.

Unutrašnjost inačice Rivoli dolazi s Basalt crnom bojom, kao i prošivene podstavljene obloge kombinirane s kožnatim presvlakama Claudia, izraženije zrnate teksture. Unutrašnjost linije Performance Line odlikuje se tamnijom crnom bojom i tekstilom od mikrofibre Alcantara sa zlatnim i crvenim detaljima koji naglašavaju dinamičnost, dok je unutrašnjost inačice Bastille osvježena je novom završnom obradom DS Canvas i zrnatom teksturom Basalt crne boje nadahnute ribljim ljuskama. Sve su razine opreme u unutrašnjosti obogaćene ambijentalnim osvjetljenjem koje se može personalizirati, a tu je i novi uzorak koji se temelji na prošivenim umetcima „Clous de Paris”.

Serijski dolazi 12,3-inčna digitalna instrument ploča, kao i 12-inčni multimedijski zaslon s DS IRIS sustavom i navigacijom, a serijski je i automatski dvozonski klima uređaj, dok su sjedala presvučena crnom Alcantarom.

DS 7 je dostupan s jednim turbo dizel motorom i u tri plug-in hibridne izvedbe, barem što se europskog tržišta tiče. Turbo dizel izvedba raspolaže sa snagom od 96 kW/130 KS i nudi okretni moment od 300 Nm, a motor je uparen s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem. Ovaj tonu i pol težak automobil ima maksimalnu brzinu od 195 km/h, dok mu za ubrzanje od 0 do 100 km/h treba 10,9 sekundi.

Prvi plug-in hibrid dolazi pod oznakom E-Tense 225 i donosi ukupnu snagu sustava od 165 kW/225 KS i 360 Nm okretnog momenta, a dolazi s pogonom na prednje kotače. Snažnije plug-in hibrid izvedbe dolaze s pogonom na sve kotače, s time da slabija izvedba raspolaže s ukupnom snagom sustava od 221 kW/300 KS, dok snažnija raspolaže s ukupnom snagom sustava od 265 kW/360 KS.

Najveća brzina im je 225 km/h, odnosno 235 km/h za snažnije izvedbe, dok ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 8,9 sekundi (225 KS), odnosno 5,9 sekundi (300 KS) te 5,6 sekundi za najsnažniju izvedbu. Električna autonomija 14,2 kWh baterije omogućuje između 57 i 81 km autonomije, ovisno o izvedbi.

Cijene kreću od 48.440 eura za dizelaša, odnosno od 57.058 eura za plug-in hibrida s 225 KS s opremom Performance Line. Oko 2.000 eura je doplata za opremu Performance Line +, a od te opreme možete dobiti i 300 KS snažan plug-in hibrid po cijeni od 63.759 eura, odnosno od 69.354 eura za 360 KS snažan plug-in hibrid, a obje izvedbe serijski dolaze s pogonom na sve kotače.

KOMENTARI