Novi Cadillac Escalade je narastao u svim smjerovima

Novi Cadillac Escalade je narastao u svim smjerovima

Cadillac je predstavio novu generaciju Escaladea, koji dolazi u dvije dužine, a uvijek je opremljen sa 7 sjedala i 38-inčnim zakrivljenim OLED zaslonom i prtljažnikom obujma od minimalno 722 litre.

Cadillac Lyriq najavljuje budući izgled Cadillac automobila
Konačno i službeno predstavljen: Cadillac Escalade-V sa 691 KS
Prve fotografije sportskog Cadillaca Escalade-V

Poznato je kako Amerikanci vole predimenzionirane proizvode, a i novi Cadillac Escalade je nastavio u istom smjeru. Nova generacija dolazi u dvije dužine, kao Escalade s dužinom od 5.382 mm i pod nazivom Escalade ESV s dužinom od 5.766 mm. Širina je u oba slučaja 2.059 mm, dok visina varira od 1.942 do 1.948 mm. Razlika je i u međuosovinskom razmaku, pa je on dug 3.071 mm, odnosno 3.407 mm kod produžene izvedbe.

No ono što je zanimljivo je da Escalade dolazi isključivo sa 7 sjedala, a i tada prtljažnik iznosi minimalnih 722 litre, a preklapanjem zadnja dva reda sjedala obujam raste na čak 3.089 litara. Kod produžene ESV izvedbe te su brojke još impresivnije, pa je obujam prtljažnika uz 7 sjedala 1.214 litara, dok se preklapanjem sjedala on povećava do 3.585 litara!

Novi Escalade donosi i još neke novosti, pa je se tako ispred vozača nalazi veliki 38-inčni zakrivljeni OLED zaslon koji je podijeljen u tri segmenta – instrument ploča je velika 16,9 inča, središnji infotainment sustav je veličine 14,2 inča, a lijevo od instrument ploče je manji 7,2-inčni zaslon koji prikazuje sve potrebne informacije za vozača.

Osim toga, Cadillac je mislio i na ljubitelje glazbe, pa novi AKG audio sustav dolazi s 19 zvučnika, a uz doplatu je unutrašnjost moguće opremiti s ukupno 36 zvučnika. Uz toliku prostranost i ozvučenje, tulum je moguće napraviti i u autu.

U ponudi je jedan benzinski i jedan dizelski motor, a oba su uparena s 10-brzinskim automatskim mjenjačem. V8 benzinac ima obujam od 6,2 litre i nudi 420 KS, dok je 6-cilindrični dizelski motor obujma 3 litre i nudi 277 KS, a oba motora nude 623 Nm okretnog momenta, a performanse i potrošnja nisu još objavljene, kao ni cijena koja će se znati na ljeto, kada novi Cadillac Escalade kreće u prodaju.

KOMENTARI