Redizajnirana sportska limuzina Cadillac CT5 sada donosi 33-inčni zaslon

Redizajnirana sportska limuzina Cadillac CT5 sada donosi 33-inčni zaslon

Cadillac je za modelsku godinu 2025. doradio sportsku limuzinu CT5, koja donosi novo lice i više standardnih i sigurnosnih značajki.

Cadillac obnovio kompaktni SUV XT4
Cadillac Lyriq najavljuje budući izgled Cadillac automobila
Cadillac XT4 stiže na europsko tržište sa 174 KS snažnim dizelašem

Gledajući globalno, najprodavaniji Cadillacov model je upravo sportska limuzina CT5, a upravo je osvježena za modelsku godinu 2025. I dok većih promjena u izgledu nema, ipak je primjetna nova maska motora koja je sada nešto većih dimenzija i dolazi u sjajno crnoj boji s kromiranim detaljima ili pak u crnoj boji s mrežastim izgledom, ovisno o opremi. Tu su i dorađena svjetla sprijeda i straga, a u ponudu stižu i dvije nove boje karoserije – Deep Space metalik i Typhoon metalik.

U ponudi su dva motora – 2,0-litreni turbo s četiri cilindra koji razvija maksimalnu snagu od 177 kW/240 KS i pritom nudi 350 Nm okretnog momenta, te 3,0-litreni V6 twin turbo koji razvija maksimalnu snagu od 250 kW/340 KS i pritom nudi 550 Nm okretnog momenta. Motori su upareni s 10-stupanjskim automatskim mjenjačem, a snaga se prenosi na stražnje kotače. U opciji je i izvedba s pogonom na sve kotače.

U unutrašnjosti je najveća novost novi 33-inčni zaslon koji objedinjuje digitalne instrumente i multimediju, a zakrivljen je prema vozaču. On dolazi s mnoštvom Google servisa, a sada se nudi i 5G Wi-Fi hotspot. Osim toga, sada se serijski ugrađuje i sustav za nadzor mrtvog kuta, kao i automatsko kočenje u raskrižju. Tu je i Driver Attention Assist koji se nadovezuje sa Super Cruise sustavom za vožnju bez upotrebe ruke, a koja se može koristiti u SAD-u. Na tržište stiže već na proljeće.

KOMENTARI