Redizajnirana sportska limuzina Cadillac CT5 sada donosi 33-inčni zaslon

Redizajnirana sportska limuzina Cadillac CT5 sada donosi 33-inčni zaslon

Cadillac je za modelsku godinu 2025. doradio sportsku limuzinu CT5, koja donosi novo lice i više standardnih i sigurnosnih značajki.

Prve fotografije sportskog Cadillaca Escalade-V
Ovo je ručno rađena električna luksuzna limuzina: Cadillac Celestiq
Konačno i službeno predstavljen: Cadillac Escalade-V sa 691 KS

Gledajući globalno, najprodavaniji Cadillacov model je upravo sportska limuzina CT5, a upravo je osvježena za modelsku godinu 2025. I dok većih promjena u izgledu nema, ipak je primjetna nova maska motora koja je sada nešto većih dimenzija i dolazi u sjajno crnoj boji s kromiranim detaljima ili pak u crnoj boji s mrežastim izgledom, ovisno o opremi. Tu su i dorađena svjetla sprijeda i straga, a u ponudu stižu i dvije nove boje karoserije – Deep Space metalik i Typhoon metalik.

U ponudi su dva motora – 2,0-litreni turbo s četiri cilindra koji razvija maksimalnu snagu od 177 kW/240 KS i pritom nudi 350 Nm okretnog momenta, te 3,0-litreni V6 twin turbo koji razvija maksimalnu snagu od 250 kW/340 KS i pritom nudi 550 Nm okretnog momenta. Motori su upareni s 10-stupanjskim automatskim mjenjačem, a snaga se prenosi na stražnje kotače. U opciji je i izvedba s pogonom na sve kotače.

U unutrašnjosti je najveća novost novi 33-inčni zaslon koji objedinjuje digitalne instrumente i multimediju, a zakrivljen je prema vozaču. On dolazi s mnoštvom Google servisa, a sada se nudi i 5G Wi-Fi hotspot. Osim toga, sada se serijski ugrađuje i sustav za nadzor mrtvog kuta, kao i automatsko kočenje u raskrižju. Tu je i Driver Attention Assist koji se nadovezuje sa Super Cruise sustavom za vožnju bez upotrebe ruke, a koja se može koristiti u SAD-u. Na tržište stiže već na proljeće.

KOMENTARI