Prve fotografije sportskog Cadillaca Escalade-V

Prve fotografije sportskog Cadillaca Escalade-V

Cadillac je bio prilično štur s informacijama o novom SUV modelu visokih performansi, a prava premijera je zakazana za ovo proljeće, kada će biti poznati svi detalji ovog sportskog modela.

Novi Cadillac Escalade je narastao u svim smjerovima
Cadillac XT4 stiže na europsko tržište sa 174 KS snažnim dizelašem
General Motors najavio povratak u Europu, ali samo s električnim vozilima

Pred vama su prve fotografije novog Cadillaca Escalade-V, sportske izvedbe ovog modela, koji će svoju premijeru sa svim detaljima imati na proljeće. Do tada možemo samo nagađati koji motor pokreće ovaj model.

Pa krenimo od onoga što je poznato, a to je da će novi model krenuti u prodaju već na ljeto, a dizajn novog modela je potpuno otkriven na ovim najavnim fotografijama. Naravno, on se temelji na standardnom modelu Escalade s drugačijim detaljima i oznakama.

Tako je tu novi prednji branik sa spojlerom, maska motora saćastog izgleda u crnoj boji, a zatamnjena su i kućišta prednjih svjetala. Nov je i stražnji branik, bočni pragovi, a tu su i četiri ispušne cijevi, kao i novi dizajn aluminijskih naplataka.

A unutrašnjost je još uvijek nepoznata, osim da će imati oznaku V na volanu, a i dalje će nuditi mnoštvo prostora za sedam putnika i njihovu prtljagu. A nije poznato ni koji će motor pokretati ovaj model, no najvjerojatnije će to biti 6,2-litreni V8 motor kakav koristi i Cadillac CT5-V Blackwing, a koji razvija maksimalnu snagu od 498 kW/677 KS i nudi 893 Nm okretnog momenta. Inače, trenutno Escalade već u ponudi ima 6,2-litreni V8 motor koji razvija maksimalnu snagu od 313 kW/426 KS, a u V modelu će biti njegova nabrijana izvedba.

KOMENTARI