Mazda je predstavila treću generaciju modela BT-50

Mazda je predstavila treću generaciju modela BT-50

Novi BT-50 je postavljen na novu platformu, može prevesti preko 1 tone tereta, a povući može prikolicu od 3,5 tone i uz sve to prevesti 5 putnika na kožnim sjedalima.

Uskoro stiže treća generacija Mazde CX-5, a imat će i hibridni pogon
2,5-litreni turbo motor i za Mazdu CX-30
Do 2025. godine Mazda predstavlja 3 električna, te 5 hibridnih i 5 plug-in modela

Mazda je predstavila treću generaciju pick-up modela BT-50, a koji donosi novi dizajn i postavljen je na novu platformu, koju je posudio od pick-upa Isuzu D-Max. ZA sada je predstavljena samo izvedba s dvostrukom kabinom, dok bi ostale izvedbe trebale uslijediti kasnije.

Mazda BT-50 je duga 5.280 mm, široka 1.870 mm i visoka 1.790 mm, a međuosovinski razmak se protegnuo na 3.125 mm. Postavljena je na velike i ”mesnate” gume dimenzija 265/60 koje su postavljene na 18-inčne naplatke. Nosivost joj je 1.065 kg, a može povući i prikolicu do 3.500 kg.

Za to se brine novi 3,0-litreni turbo dizel motor koji raspolaže sa snagom od 190 KS i okretnim momentom od 450 Nm, a može biti uparen sa 6-brzinskim ručnim ili automatskim mjenjačem. Na slikama se vidi verzija s pogonom na sve kotače, dok će kasnije biti dostupna i verzija s pogonom na dva kotača.

Unutrašnjost je također potpuno nova i moderno uređena, pa je tako ugrađen 9-inčni infotainment sustav s navigacijom, a tu je i dvozonski automatski klima uređaj s upravljanjem odvojenim od zaslona. Sjedala su velika, a mogu biti presvučena kožom.

Prostora u kabini je više nego kod prethodnika, posebice na stražnjim sjedalima, a putnici straga su dobili vlastite ventilacijske otvore i USB priključak za punjenje uređaja. Još nije poznato hoće li i kada nova Mazda BT-50 stići u Europu, ali ni na ostala tržišta, a jedino je poznato kako u Australiji prodaja kreće do kraja ove godine.

KOMENTARI