Nova Dacia Sandero i Sandero Stepway kod nas stižu u siječnju

Nova Dacia Sandero i Sandero Stepway kod nas stižu u siječnju

Dacia je objavila prve fotografije nove generacije Sandera i Sandera Stepway, a koji su dobili moderan izgled i podvozje, a donose i novi Y svjetlosni potpis Dacije.

Grupa Renault ostvarila višestruke rekorde
TEST Dacia Duster 1.5 dCi 110 4WD Prestige
Testiramo: Dacia Sandero u Stepway izvedbi s 0.9 TCe

Dacia je objavila prve fotografije nove generacije za modele Sandero i Sandero Stepway, a riječ je već o trećoj generaciji ovog uspješnog modela, koji je i jedan od omiljenijih modela domaćih kupaca. Sandero je u prvih osam mjeseci ove godine prodan u 749 primjeraka, i time se smjestio na visoku 4. poziciju najprodavanijih modela u Hrvatskoj.

Novi Sandero modeli donose i novi svjetlosni dizajnerski potpis marke, pa tako i sprijeda i straga LED svjetla čine oblik slova Y, a to je najavljeno još s modelom Spring, konceptom gradskog električnog SUV modela koji je bio predstavljen u ožujku ove godine.

Osim toga, Sandero i Sandero Stepway sada koriste najnoviju platformu na koju je postavljen i novi Clio, a karoserija djeluje niže i šire, dok se sada koriste više linija koje daju puno moderniji izgled. Vidljivo je to i u detaljima stražnjih vratiju, koja više nisu ravno izrezana do krova, već se lijepo uklapaju u dizajn prozora.

Nova će biti i unutrašnjost koja bi trebala imati infotainment zaslon postavljen na vrh središnje konzole, a sada bi mogao u opciji biti i zaslon veći od 7 inča. A moguće je kako će stići i s novim softverom koji je brži i modernijeg izgleda. Također, informacije o motorizaciji nisu poznate, no očekuje se benzinac sa 75 KS, turbo benzinac sa 100 KS i u kombinaciji s plinskom instalacijom, a dizel ponudu će činiti 85 KS snažan turbo dizel.

Šuška se i o blagom hibridnom pogonu, no sve informacije ćemo imati 29.09. kada će Dacija napraviti svjetsku premijeru. No ono što znamo je kako će novi Sandero i Sandero Stepway na naše tržište stići već u siječnju iduće godine, a po prvi puta se kod nas neće nuditi limuzinski Logan.

KOMENTARI