Dacia Spring koncept najavljuje prvi Dacijin potpuno električni automobil

Dacia Spring koncept najavljuje prvi Dacijin potpuno električni automobil

U posljednjih 15 godina Dacia je uspjela napraviti ono što mnogima nije, promijeniti svijest kupaca, a to dokazuje i 6,5 milijuna kupaca, a nov i povoljan električni automobil će nastaviti uspješan niz.

TEST: Dacia Sandero Stepway 1,0 TCe 90 Comfort – Uvelike poboljšan, ali i dalje cijenovno pristupačan
Papa Franjo se vozi u Daciji Duster
Novi Renault 4 je najavljen za ovogodišnji Pariški salon automobila, a on je tek jedna od mnogobrojnih premijera…

Dacia je otkrila sve karte i prikazala električni koncept Spring. To je električno vozilo koje će se na tržištu naći već sljedeće godine, a riječ je o kompaktnom gradskom vozilu koji će nuditi četiri sjedala, ali i autonomiju od 200 km po WLTP-u.

Dobri poznavatelji svjetskog automobilskog tržišta će u izgledu prepoznati model Renault K-ZE koji se može kupiti u Kini, no za europske kupce će biti temeljito dorađen, i po pitanju sigurnosti i po pitanju kvalitete ugrađenih materijala.

Koncept Spring opremljen je Full LED svjetlima sprijeda koja su podijeljena na dva dijela, a stražnja LED svjetla tvore svjetlosni efekt dvostrukog slova Y, a time je najavljen i novi svjetlosni potpis Dacije, a vjerojatno će ga imati nove generacije modela Sandero i Logan, koji bi trebali biti predstavljeni na jesen ove godine.

Dimenzije Springa će biti 3.730 mm dužine, 1.580 mm širine i 1.480 mm visine, a međuosovinski razmak će biti 2.423 mm, što otprilike odgovara veličini Suzuki Ignisa.

Tehničke informacije o snazi motora i točnom kapacitetu baterija nisu objavljene, kao ni fotografije unutrašnjosti, no sliku unutrašnjosti koju vidite pripada Renaultu K-ZE, a vjerojatno se Dacijina unutrašnjost neće puno mijenjati.

Električna Dacia Spring će na tržište doći već sljedeće godine, a cijenom će konkurirati Škodi CitiGo e iV, no nudit će atraktivniji SUV izgled, pa očekujemo kako će električna Dacia koštati između 130.000 i 140.000 kuna.

KOMENTARI