Nissan predstavlja novi koncept: 20-23 je sportski urbani električni automobil

Nissan predstavlja novi koncept: 20-23 je sportski urbani električni automobil

Kako bi proslavio 20. godišnjicu dizajnerskog studija u Londonu, Nissan je predstavio novi koncept jednostavnog imena 20-23.

Hyundai će i dalje nuditi manje gradske i kompaktne modele
Smart priprema gradski SUV?
Uskoro stiže treća generacija Mazde CX-5, a imat će i hibridni pogon

Kako bi proslavili 20. obljetnicu Nissan Design Europe (NDE) u Londonu, Makoto Uchida, Nissanov predsjednik i glavni izvršni direktor, posjetio je NDE kako bi predstavio potpuno novi sportski urbani električni konceptni automobil pod nazivom Nissan Concept 20-23. Nissan Concept 20-23 dizajnirao je tim koji uključuje neke mlađe članove NDE-a, s jednostavnim zadatkom da dizajniraju automobil – bez ograničenja – koji bi željeli voziti ulicama grada u kojem rade.

Naziv Concept 20-23 odražava 20 godina položaja NDE-a u srcu Londona, kao i tradicionalni broj tvrtke 2 (ni) 3 (san) i tekuću godinu. Osnovna karoserija modela Concept 20-23 s 3 vrata ima ekstremne aerodinamične dodatke sprijeda i straga, s dubokim rubovima koji usmjeravaju protok zraka dalje od prednjeg dijela automobila, kroz otvore za hlađenje kočnica i van kroz ventilacijske otvore odmah iza prednjih kotača.

Prednja se svjetla sastoje od tankog gornjeg i donjeg polukruga koja mu daju simpatičan izgled, dok na bočnoj strani dominiraju veliki kotači s niskoprofilnim gumama, dok se straga ističe veliki spojler. I straga su ugrađena LED svjetla istog oblika kao i sprijeda – dva tanka polukruga.

Vrata se otvaraju prema gore i otkrivaju sportsku unutrašnjost s dva duboka školjkasta sjedala, a ispred vozača je ugrađen pravokutni upravljač. Interijer je futuristička interpretacija funkcionalnosti trkaćeg automobila, a zasloni služe samo za prikaz vitalnih informacija, kako vozača ne bi ometali u vožnji.

Je li ovaj koncept ujedno i svojevrsna najava budućeg modela koji bi trebao zamijeniti Micru? To još nije poznato, a ako se i pojavi nasljednik Micre ne bi nas čudilo kako će inspiraciju u dizajnu potražiti upravo u ovom konceptu.

KOMENTARI