Nissan i dalje proizvodi Altimu, a ovo je njena svježe redizajnirana izvedba

Nissan i dalje proizvodi Altimu, a ovo je njena svježe redizajnirana izvedba

Nissan je u SAD-u upravo predstavio osvježenu Altimu modelske godine 2023., koja donosi dorađeni dizajn i tehnološke novosti.

Predstavljen je novi Subaru WRX, a nova STI izvedba se još čeka
Legendarna Integra se vraća kao 5-vratna coupe limuzina
I najnoviji kompaktni SUV Toyota Corolla Cross dobiva GR Sport izvedbu

Iako na europskom tržištu već niz godina ne nudi limuzine, Nissan je u SAD-u i dalje aktivan u tom području, a upravo je predstavljena osvježena šesta generacija ove limuzine. Najveće su razlike sprijeda, gdje više nema veliku kromiranu masku u obliku slova V, a tu je i novi logo, kao i redizajnirana prednja LED svjetla.

Sve izvedbe serijski dolaze s aluminijskim naplatcima i to u veličinama od 17 do 19 inča, a najveći naplatci su dvobojni. U ponudu su stigle i dvije nove boje – Gray Sky Pearl i Garnett Pearl, pa kupci sada mogu izabrati između 9 boja karoserije. Altima će se nuditi s pet paketa opreme – S, SV, SR, SL i SR VC-Turbo.

Motori se nisu mijenjali, pa kupci mogu birati između dvolitrenog turbo benzinca koji razvija maksimalnu snagu od 182 kW/248 KS i pritom nudi i 370 Nm okretnog momenta, ili pak 2,5-litrenog atmosferskog četverocilindraša koji razvija maksimalnu snagu od 138 kW/288 KS i pritom nudi 244 Nm okretnog momenta.

Zanimljivo je i kako se Nissan Altima može dobiti i s pogonom na sve kotače, a tada 2,5-litreni atmosferski benzinac razvija maksimalnu snagu od 134 kW/182 KS, a pritom nudi 241 Nm okretnog momenta. Mjenjač je uvijek CVT automatski.

Što se pak tiče unutrašnjosti, sada središnjim dijelom konzole dominira veći 12,3-inčni multimedijski zaslon, dok je u početnim paketima opreme on i dalje dijagonale od 8 inča. Tu su i nove boje, a sve Altime sada serijski dolaze sa Safety Shield 360 sigurnosnim paketom. Cijene će Nissan objaviti naknadno.

KOMENTARI