Najavljen je 2025 Subaru WRX tS

Najavljen je 2025 Subaru WRX tS

Subaru je predstavio 2025 WRX tS, model koji je podešen od strane STI odjela, a donosi poboljšanja u vožnji, ali i izgledu.

Subaru je predstavio potpuno novi Forester
Novi hot hatch iz Toyote: GR Corolla dolazi s 304 KS i 370 Nm
Spreman za sve terene: Mini Countryman SE ALL4

I dok Europa već neko vrijeme nema WRX u ponudi, u ostatku svijeta nije problem s ovakvim vozilima, a upravo je u SAD-u Subaru najavio i novu izvedbu – 2025 WRX tS. Riječ je o izvedbi podešenoj od strane STI odjela, a nudi poboljšane performanse, te bolje upravljanje, za što je najzaslužniji nanovo podešen ovjes.

Tu su i Brembo kočnice u prepoznatljivoj zlatnoj boji s većim pločicama, što omogućuje brže zaustavljanje. Serijski WRX tS dolazi s 19-inčnim aluminijskim naplatcima na koje su namontirane Bridgestone Potenza S007 gume u dimenziji 245/35 R19. Sada je dostupan i Drive Mode Select, koji je dosad bio dostupan samo na izvedbi WRX GT, a sadrži elektronički kontrolirane amortizere koji se mogu prilagoditi, ovisno o izboru načina vožnje – Comfort, Normal i Sport.

No promjena ima i u izgledu, a WRX tS dolazi u dobro poznatoj plavoj boji karoserije, dok su poklopci retrovizora, shark antena i stražnji spojler dolaze u sjajno crnoj boji. Već spomenuti naplatci pak dolaze u satensko sivoj boji.

U unutrašnjosti WRX tS donosi novu digitalnu instrument ploču dijagonale 12,3 inča, dok su sjedala, upravljač, obloge vrata i mjenjača nadopunjeni s plavim detaljima. Tipka za paljenje je crvene boje i na njoj je STI logo. Sprijeda su ugrađena Recaro Performance Design sjedala, a vozačevo je električno podesivo u 8 smjerova.

Središnji multimedijski sustav je dijagonale 11,6 inča i dolazi s najnovijom verzijom Subaru Starlink softvera, a serijski dolazi i dobro poznati Subaru Eyesight Driver Assist sigurnosni sustav koji uključuje mnogobrojne sustave pomoći vozaču.

I kao poslasticu smo ostavili informacije o motoru. Za pokretanje se koristi 2,4-litreni Boxer motor koji razvija maksimalnu snagu od 199 kW/271 KS i pritom nudi 350 Nm okretnog momenta, a uparen je sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, dok se snaga prenosi na sve kotače. Subaru nije otkrio performanse, ali ni cijenu, koja će biti objavljena do kraja godine, kada će krenuti i prodaja nove izvedbe.

KOMENTARI