Subaru je predstavio potpuno novi Forester

Subaru je predstavio potpuno novi Forester

Nov dizajn i napredna EyeSight Driver Assist tehnologija jedni su od glavnih novosti nove generacije Forestera, koji je prvo predstavljen za SAD, a kasnije stiže i europska izvedba.

Ovo je najnovija Impreza sa STI dodacima
Dorađena Toyota Hilux s novim motorom kod nas stiže početkom sljedeće godine
Test: Lexus RX 500h F Sport

U SAD-u je Subaru predstavio potpuno novi Forester modelske godine 2025. koji donosi nov dizajn i napredne tehnologije. Ako niste znali, Forester je već gotovo trideset godina jedan od najprodavanijih Subaru modela, a do sada je prodano više od 2,6 milijuna primjeraka samo u SAD-u. Nova izvedba će biti dostupna s pet paketa opreme, a prodaja kreće na proljeće sljedeće godine.

Forester se sada ističe novim dizajnom i sada donosi veliku prednju masku smještenu između LED svjetala, a posebno su naglašeni blatobrani, te je oko čitavog vozila postavljena zaštitna plastika. Straga su potpuno nova svjetla, a po prvi puta je dostupno otvaranje vrata prtljažnika pomicanjem noge ispod branika.

Za pogon se brine 2,5-litreni Boxer motor koji razvija maksimalnu snagu od 132 kW/180 KS i pritom nudi 241 Nm okretnog momenta. Uparen je s automatskim mjenjačem a snaga se prenosi na sve kotače.

Unutrašnjost donosi okomito postavljeni 11,6-inčni multimedijski sustav s podrškom za bežično povezivanje a Android Auto i Apple CarPlay uređajima, no u osnovnom modelu će biti ugrađena dva 7-inčna zaslona, od kojih se gornji povezuje s uređajima i služi za puštanje glazbe, dok se donji koristi za podešavanje klime i vozila.

KOMENTARI