Hrvoje Jurić uz pomoć Dacije Duster u lovu na polarnu svjetlost

Hrvoje Jurić uz pomoć Dacije Duster u lovu na polarnu svjetlost

Dacia je na korištenje ustupila Duster s pogonom na sve kotače pustolovu, putopiscu i fotografu Hrvoju Juriću za projekt „Chasing the Light“ (U lovu na polarnu svjetlost).

(Ne)moguća usporedba: Mercedes-AMG E 63 S vs Dacia Logan
Novi Dacia Sandero i Sandero Stepway stigli u Hrvatsku, a mi smo ih vozili
Dacia Jogger je obiteljsko vozilo s do 7 sjedala sposobno i za vožnju van asfalta

Dacia je svojim jednostavnim, pouzdanim i robusnim modelima, od Sandera Stepwaya, preko Dustera i novog Joggera pa sve do budućeg Bigstera, kao i bojama novog vizualnog identiteta, jasno iskazala svoju orijentaciju prema prirodi, ekologiji i aktivnostima na otvorenom. Uz takvu orijentaciju i poglede na svijet, srodnu dušu i prikladnog promotora pronašla je u Hrvoju Juriću, hrvatskom pustolovu, putopiscu i fotografu koji od 2011. odlazi u biciklističke pustolovine, da bi za ovu najnoviju pustolovinu, „Chasing the Light“ („U lovu na polarnu svjetlost“) partnera potražio u Daciji Duster s pogonom na sve kotače.

Njegove ozbiljnije pustolovine započele su još 2013. prvim velikim i humanitarnim projektom „Preko Alpa do Nordkappa“ u kojem je u manje od 80 dana biciklom prešao 4500 km skupljajući donacije za žene oboljele od raka dojke. Zatim slijedi 2014. projekt „Break the limits“ („Iznad granica“) u kojem je biciklom prešao cijele Alpe, uključujući i najviši Col de l’Iseran (2770 m), pa 2015. pothvat „Together we can“ u kojem je duž naše obale biciklirao od Iloka do Konavala praćen brojnim domaćim ljubiteljima toga sporta skupljajući pri tom sredstva za udrugu Duga koja brine o djeci s posebnim potrebama.

Svakako valja spomenuti najekstremniji pothvat iz 2016. „Cestom leda do kraja svijeta” u kojem je biciklom po zimi išao od Osla do Nordkappa i o tome napisao istoimenu knjigu. Godine 2017. ponovio je humanitarni projekt „Together we can“, ali ovaj put idući biciklom od Londona do Istanbula i skupivši sredstva za nabavku osnovnih potrepština za 21 obitelj lošeg materijalnog statusa. A onda je 2019. kroz projekt „Giant World Tour“ odlučio postaviti Guinnessov rekord kao prvi čovjek koji je obišao svijet električnim biciklom i na njemu prešao 29.061 km u 133 dana i nešto sati.

O svim ovim pustolovinama napisao je brojne članke za različite tiskane, digitalne i televizijske domaće i strane medije, napisao knjige, a ovom se trenutku, u pratnji svoja dva psa, Ene i Maxa, te uz pomoć Dacia Dustera ponovno vozi prema najsjevernijoj točki Europe, Nordkappu, i kamerom „lovi“ polarnu svjetlost, stvarajući materijal za objave u medijima i svoju četvrtu knjigu.

KOMENTARI